「BNO 平權 無PoPo份」倫敦市長候選人發聲制裁PoPo同公墓員

855 回覆
2573 Like 18 Dislike
有無見到我話除非你有份壓榨香港人呀
Popo咪就係做緊呢樣野囉
警察都可以好黃
公務員薪酬咪係立法會通過架囉
所以你咪要去投票囉 唔係你諗住點定佢人工呀
仲有你做咩避開醫護唔講呀
人地貢獻大唔大呀 又唔見你幫佢地爭取加人工

依加公務員有無射鳩你呀 有無叫黑社會打你呀
搵popo同公務員比? 會唔會太便宜popo呀

我無話英國唔可以唔比公務員喎
咁人地依加決定咗未先 定你自己ff呀
如果佢真係有呢個決定咁都唔到我話事
我依加發表自己意見姐
我覺得應該比埋公務員
淨係留返popo同佢地所有直系親屬加高官係大灣區會係最好嘅結果囉

仲有依加新制公務員又無長糧又無福利
除非穩定唔會比人炒根本無咩咁興香
唔好停留係舊時嘅思想以為公務員高人一等啦
你要屌就屌舊制啦
不過最後一批舊制都已經係20年前啦
壓榨香港人既定義係咩
立法會

立法會決定唔代表香港人 因為有功能組別同dq
你唔夠人講就係咁捉住一兩點去呦
總之你言下之意就係
公務員人工好高 唔合你心意
所以你唔想佢地有得bno平權
得啦 收到晒
咁我想問點解bno依加要平權先
如果佢覺得香港好自由好安全會唔會咁提出先
你搞清楚先答返自己呢個問題
使唔使多謝埋支那俾東江西水我飲
八萬個新制公務員,得三千幾個入咗公會,二十分之一都無

黃?你老母啲閪水咪黃囉!
公務員就係政府打手

屌你老母黃

收得咁嘅人工就留低
班工程師,IT點壓榨香港人
用未落實同未來嘅嘢做例子你講乜都得啦
係咪大眾冇權決定呀 只要大眾冇權決定 無論個樣野做得好唔好都係錯

而且佢哋係政府體制既一部份 要對付共產黨當然成個攻擊體制一齊攻擊

政府點運作?透過公務員服從囉 如果冇人做公務員 政府能唔能夠運作
你有無交稅呀
交稅即係比錢政府運作
即係你都有份搞到香港咁呀
支持

申 現職公墓員
我係林兆波,去過好多次集會遊行,又有捐錢。 但都好認同要禁埋我同我老婆,講真做得佢老公都係為左自己個人利益而忍氣吞聲屈服,就算唔係做狗唔多唔少都叫做左賣港幫兇。

我認我冇膽離婚,屋企重有兩個仔重要有重病,但做得幫兇,出賣自己靈魂比港共預左要還。 好高興攬我老婆一齊比人制裁
其實我有興趣知 佢點知你係公務員? 到時你辭咗職 ,佢問你攞 bank statement ,你咪畀第二間銀行 之後你claim自己無業/家庭主婦果d,乜佢真係check到㗎咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞