「BNO 平權 無PoPo份」倫敦市長候選人發聲制裁PoPo同公墓員

855 回覆
2573 Like 18 Dislike
民族自強 香港獨立
應該啦,掃哂班友返來建設大灣區。
終成最大贏家啦喂
認真一問,點解做hsbc同支銀唔駛比人批鬥 又可以移民,做呢兩間都好重罪孽喎
因為連登多人做定點?
因為未有人講
你試吓開post講,應該都會有人支持
都係果句啦,華人基因,鍾意內鬥
只要唔係搞到佢嘅利益,你要拎走其他人嘅魚蛋,全部都會支持
宜家咁有無可能過二讀?https://lihkg.com/thread/1897159/page/28
根本應該要推元秋建議啦,所有警察必須放棄bno,要有英國官方信件證明。
學中文
本身有公務員背景移民都係審查嚴d
睇下最近新聞就知幾多中國公務員間諜
係美國
你公務員一定優先比人查
如果為左移民
而家要宣誓效忠都係要quit架啦
成班人講到家庭好大負擔,出番去搵唔到咁多錢
佢地到時咪同國家安全局解釋睇下鬼佬信唔信
垃圾理論
照你咁講洗撚要Hong Kong watch咩
一齊做豬仔等人判咪得囉
宣左誓果班豬仔
無錯阿
公務員表示:
生離死別
你啱 佢哋啲仔女都要留喺香港大灣區讀書
有個打工仔同佢交一樣稅

但福利唔同 咁公唔公平?唔公平

但bno平權又想要公平待遇 收皮啦 幫共產黨做野以為無代價?
你上晒腦啦 講啲野成個邪教咁
咁呢個社會無郵差無消防無救護員得唔得呀
啲抗疫基金咪又係公務員批比你
每一份工都有唔同福利架啦 你份工無福利人工又低你咪自己quit囉 有咩公唔公平 on99

利申唔係公務員
你搵一萬 佢搵五萬 咁公唔公平? 唔公平
咁你去共產國家啦
睇清楚我寫咩先啦

一方面贊同社會唔公平 世界係咁架喇 公務員有着數有特權你無得怨
一方面又話有冇搞錯bno平權無我份好唔公平

知唔知矛盾係邊?
但係公務員所有錢福利都係立稅人俾
你唔好係度偷換概念啦
每個人搵咩工有咩福利係自己選擇
邊有公唔公平架
要公平就共產社會 所有人資產平分
Bno平權係香港人就有 除非你有份壓榨香港人
點解公務員係香港人就無份呀
救護醫護都係公務員 呢半年仆心仆命 依加有得bno平權當人condom呀?
你自己調節下思想啦
公務員好闊架
唔係淨係得啲垃圾高官局長先叫公務員呀
我幾時有講過要資產平分 要共產?

係香港人無權決定公務員人工幾多 同時我認為大多數絕對人工過多 人工貢獻不成正比 所以我認為唔公平

咩搵咩工自己選擇 咁做黑警係咪選擇呀

對唔住bno平權唔係人人有份既
而家英國就唔俾公務員有咩問題 就係唔公平 學你講姐

公務員係香港體制底下享受咁多好處 咁人哋唔俾bno你有咩問題 國際無必要幫助特權階級
Bno平權係香港人就有

咁以後就唔好嘈POPO啦你
仲有最近北水撐住,下半世都唔駛做啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞