「BNO 平權 無PoPo份」倫敦市長候選人發聲制裁PoPo同公墓員

855 回覆
2573 Like 18 Dislike
公務員想要居英權冇問題
幫手搜集情報同篤晒啲藍絲高層出嚟咪畀你囉
又想升職又想要居英權?
真心我覺得做中資嘅都應該一律無份
其實咪又係同公墓員一樣呢班人 做藍店嘅就比cutoff date佢哋 唔係就唔洗走啦
Push
MPF MPF
你做公務員就係奶共,同我講乜撚野心灰
你班冚家剷雙手沾滿曬犧牲左香港人既血
同我死撚曬佢,死曬全家,屌你老母,留係香港同支共陪葬啦
咁撚偉大呀?
邊個迫你繼續做呀? 係咪支共唔撚俾你辭職呀我屌你老母臭閪
其實做港資大部分都冇份
因為港資高層都瀨共
你公司個濕鳩老闆日日都想接多幾單大陸刁做
美心廠整月餅個師傅都有份幫美心賺錢

然後其實做外資都唔應該有份
匯豐高層甚至全港金融界都瀨共
匯豐員工由下至上都有份幫支那公司集資
匯豐員工有幾多個出黎罷工?
同理,其他金融保險法律界員工都唔應該比佢地走
公務員比佢走都未必走啦
唔洗擔心佢哋
Push
我覺得你講嘅美心同HSBC都係要係名單之內 中銀嗰啲都要
或者你要證明自己嘅立場 比如話可以trace返你以前嘅言論再決定
如果唔係比一大班人走咁有咩用
或者再簡單啲 就係要申請者自己提供證明去話比移民當局聽你嘅立場同取態係點 你個人立場係成場movement入面係唔係好consistent?我相信呢樣嘢點都要做

不過有啲人怕咗國安法remove哂所有數碼足跡 結論係其實吹完都冇結論
MPF MPF
公務員本身就好難移民
點會信你
正常
MPF MPF
推到辭職都唔比入
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞