「BNO 平權 無PoPo份」倫敦市長候選人發聲制裁PoPo同公墓員

855 回覆
2573 Like 18 Dislike
如果你個職位係可以高到去改變成個系統/制度 咁你咪去做囉
但前題係你未有喱個成就之前 唔好怪人用歧視眼光睇你 因為你係應該受歧視
同樣你有咁既成就先好話自己係偉大
你要咁諗合你心意既唔阻你
比popo續, 比popo去, 一入境就即拉, 之後再void左本passport+遣返
我想問有邊個正常國家既公務員同官員係可以大量持有外國籍
唔比某部門/人咪算 咁樣封好唔公平,同埋仲有好多非公墓員藍絲
你入,okay fine, 我地冇問題傢,但係外國移民官點睇我地控制唔到,咁人地要filter 走大機會係共產黨既野就大刀闊斧傢啦
是撚但啦, condom嚟咋
仲有所有禮義廉 工賊會 身痕黨 成員 同義工
人地政府點做你冇得講
不過呢個世界好多野係灰色地帶
佢白紙黑字寫到明唔得
你去問佢都話唔得
但最後去做又得左
乜都有可能乜都有辦法
而唔係要人地政府開關比曬班所謂公墓園然後收埋堆垃圾藍絲返黎

班真係黃既公務員咪自己搵辦法要外國收留你囉
唔通班比狗拉左既手足去外國申請政治庇護又係攤大手板問佢拎咩
所有野都要自己證明自己搵proof去做架啦
Retweet呀
要走真係咁易,有好多人目標就係考入去,易入咖?讀咁多年書,草咁多年經驗為入去,一時三刻要走講就易
其實真係無咩討論,只係唔過眼批鬥埋公務員,好似個個黃都要做私人企業先係正常咁
用返佢個句問佢啦

純粹想clarify下
即係譬如想改善香港警隊
就唔應該入警務署?
你咁諗不如話一個黃既AO升到做特首好唔好

同當年白警入去做改變警隊有乜分別

根本成個大環境都係局你表忠
g持, 飲東江水、用made in china嘢嘅都視為親中都要拒絕
支那都唔係正常國家
跟本政府入面大量持外國護照係scandal黎
你班友仲係度討論黃唔黃咩一刀切,好撚老尷睇到我
你遊行都識BLACK BLOC啦 而家要人拎晒個人身份出黎有冇咁蠢呀師兄
醫護罷工個牌頭係抗疫唔係抗爭 多人響應係正常 分清楚先好講
gov worker
pish pish
pish pish
同意,個logic係幫藍公司打工都要封埋,好唔公平
咁咪俾外國移民官去理咯。。。
人地都未出聲就自己人批自己人
Push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞