VISVIM 同好[1]

936 回覆
16 Like 13 Dislike
airsm其實觸感係點
我成世人一次都沒著過
主要係質感問題都係鐘意著順滑少少,色係幾靚既
講返visvim,佢d tee真係件件都紙咁薄,又貴個閪
官網60000幾日元
今年uniqlo U 個見厚身airsm 係滑滑地咁 但因為厚身而唔會太貼
TEE來講我著過最舒服係sunspel
我又唔覺得薄, 係個cut 好怪, 膊窄下面又直桶
總之奇奇怪怪, 不過我都有幾件
唔係件件都一樣質感
我都有幾件henly
一件滑滑地 一係就正常棉tee質感
但全部都好薄
講返V, 因為彈藥有限宜家都係買外套多
sanjuro benny, bickle, iris liner

ruunpe 同fishtail 太貴入唔到手, 雖然好中意
fishtail完全唔識欣賞、太普通
我反而主攻鞋同恤,香港冬天愈來愈短
褸有得幾件 Hunting , 牛仔褸, pfd果d

visvim d 褸依架冇10萬yen都唔洗旨意
Valdez coat好靚 但貴到
鞋近排想買係得roland jogger 同tabi
仲有買返對Brigader MID-FOLK 圓夢
係咪有number 咩限量幾十件?
coat基本上都有number
ruunpe fishtail同bickle sanjuro差不多價咋啵
bickle 好多年前半島未執時買, sanjuro benny 上年減價網上買
ruunpe 幾年前係東京見到個時計返8千到覺得貴冇買
宜家件件過萬點搞
半島應該係買101 件bickle 之後係日本買好似5千幾
ict先過萬姐
日拍中古品5,6k有找
好少留意中古,
另外成日驚日拍會買到假野
又唔識邊D個得過
要搵孤品嘅話係要搵二級市場
hot item又比水貨狗捕住
外國網又markup 30%
一係就去本店買但hot item同ict基本上都無晒
我件valdez都係日拍屌 半價 全新
不過要好有心機日日捕住
我剩係試過係日拍一次買全新iris liner
個價係同原價差唔多我已經驚係假野
iris係多假 因為易整
但啲tag唔同 其實好易分
大陸啲打版brand而家好似多數轉咗做自己tag
宜家V仔基本都係俾水貨狗養住,
hot items 一出個日條隊排到出大街,
正野賣晒就拍蒼蠅俾人上去飲咖啡
你數漏咗受注會啲vip
幾十萬幾十萬咁買
好彩件野來到唔似假,
其實宜家V多唔多假野?
個班唔同層次 可能有批專登整來賣俾佢地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞