VISVIM 同好[1]

936 回覆
16 Like 13 Dislike
中出世紀 屌佢老味 d野愈出愈貴

有冇Skagway 同好

利申:年年都shut up and take my money

有呢對
都成5年前買落
但好著過cons好多
我都有呢對低筒版
係好著既,但qc差過以前果d好多
著耐左,鞋墊同鞋底之間果層膠變左粉
今日係ssense見到佢d眼鏡成8,9000
佢宜家D鞋QC點?
成3-4年冇買佢D鞋
好想買V既sneaker 不過好貴
想買christo
講好著舒服,cons addict 屌打佢
人地仲要Vibram 底,鞋跟又有避震墊

利伸:V仔 Skagway 同addict 都有
Skagway係幾好著,鞋內全皮好正。
但鞋底都有少少硬,行耐左會有啲攰。
依家係咪冇晒mij 嫁啦?
睇下係乜野
鞋應該無哂

衫褲全部係MIJ

有少量特別product 會made in Italy
Addict個碼係唔係跟1970?
闊少少🤏
但好少好少,所以跟番你個碼買就ok
內隆闊少少好好著

所以樓上話好著過cons 好多我肯定佢無著過addict

Addict 系列完撚全係打破你對凡布鞋既慨念,開啟新世界系列
想放左對Serra affa
我反而覺得addict窄過1970, 同冇1970咁好著
係個款挺身啲同v底加持
兩款都有著緊
你買大0.5 咪啱
大家依家買Visvim多數用咩途徑?
以前個價都叫合理,同埋設計都幾靚;
但依家件件半皮野,設計好簡單、所以成日想搵下有冇咩地方做下折
same
有晒skagway 1970 addict consjp
舒服程度1970 > addict > skagway > consjp
係日拍 meri 咸魚淘下舊款就算
新款唔啱style買唔落手
addict同1970我都有
但我自己覺得cons後踭位有d硬同頂腳
不論1970或addict都好
著過fit size或大半碼都會咁
但skagway著完後踭位冇呢種感覺
所以我先話skagway好著過cons

可能我本身隻腳奇怪掛
著redwing又係著到後踭爆曬血
甩皮甩到個5蚊銀咁大個
但著grizzly boots同virgil boots都冇呢個問題

著平低波鞋 allstar款都係會刮腳
foley-folk又冇事
初初著係咁
我反而最中意all star mij

腳感同鞋形最好
想買個VISVIM BACKPACK 好耐
最近睇緊Carousel 有冇正野汁下
見佢地放8成新2000左右
抵唔抵買?
都ok
但要check清楚
新手唔係好識check
我普偏見都小殘,書包底啲皮有啲花
其實visvim backpack 係比較易殘/花? 所以正常?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞