VISVIM 同好[1]

936 回覆
16 Like 13 Dislike
推~中學潮童年代 由買第一條電章開始踏進不歸路
諗返個陣出街基本上都係OF/NBHD TEE+FENOM/MMJ JEANS+SERRA/CHRISTO 如今一堆OW+YZZ

BTW 雖然SERRA真心唔好著 條鞋帶又成撚日甩 但真係有啲後悔個陣賣咗09AW鞋尾有條直紋同11AW牛仔布呢兩款 個人覺得係SERRA之中最靚同特別嘅兩款 好想買返但真係搵唔到全新

暫時只留返十對八對自己幾鍾意嘅款收藏 自從出咗adid ub同nike react之後真係極少再著 加上人大咗 出街都求撚其波鞋牛仔褲算 襯都懶
轉眼十年 如今嘅VISVIM 只能說 不了 已經無咗當初陣味

鞋箱係咩牌子?
冬天著ok ge, 但到而家我都會諗番起以前夏天邊度來勇氣 full gear 咁著出街 熱到hihi, grizzly 又著到腳痛
我都唔知咩牌子 喺屋企附近間商埸入面間鞋鋪買 見佢DISPLAY幾靚仔就買咗 計落都成4-50蚊個 但QC唔太好 有幾隻啲磁石無乜力 由佢
啱呀 我以前仲戇鳩到加鞋執 為咗高多2.5CM
grizzly + 2.5cm 鞋墊,170都變177

是日著用
剃腳毛啦屌
有冇ching有selmer cardigan
連登宜家應該好少人著
以前會追開既都未必會再追
一來加價加得太緊要 二來以前追個班可能都有家庭有目標
會唔會皮幾買件褸
就算駛得起 咁嘅價錢 好多high end 牌子
真係要好有信仰或者俾大陸人買
定位唔同
其他high end走嘅係設計 剪裁
佢賣點係工藝 物料
d 料愈黎愈差
想問Human behaviour同conceptshop邊間信得過dd?
全港最貴2間
都可信
8千銀買對MIC boot 真係過唔到心理關口
雖然講到QC好邊到產都一樣
但8千銀我買到英國野啦
仲MIC
仲要d 鞋無對係舒服 8k 我情願買high end 牌子,話晒最少都意製 依家頂多會買下Lhamo shirt, 其他都不了
網店減價都會耐唔耐買下褸
不過都好少, 宜家越來越貴, 減左都唔平
點睇件MAINSAIL SHIRT L/S BUYI 32萬
但簡介寫由buyi族手織嘅布料製成
之後我走去google
原來buyi族=中國少數民族
岩岩google 完
原來佢個"少數"民族有3百萬人口
3000000/140000000=0.2%
都真係少數嘅
咁計香港族其實都係少數民族

Visvim 係中村是但係字典搵出黎,邊有咁多意思
無呢個字,字典點搵真係vis 加埋vim出黎
可能係其他語言?
想問下Virgil boots有冇其他牌子推薦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞