呂智恆輸在公關戰

210 回覆
547 Like 11 Dislike
咩事右邊嗰張
TVB:
體面 公整 畫面抅圖 sell團隊性

ATV:
簡約 率性 冷暖自知 sell人情味
所以ATV執7左
今次本土派成功 都係因為玩 politics of fear
本土派有咩無論述根本無人理 因為講完都得個講 做議員係無行政權
反而本土青年/眾志系統今次大打踢走泛民牌
標榜自己係堅實抗爭派 打倒妥協派
今次依個政治操作咪成功入到屋囉

到提名期左之後 就會大打民主派35+
又或者踢走建制派依d牌 睇係入唔入屋
鄉音真係唔係個個接受到
作為香港人講廣東話唔正好難俾人覺得你係香港人
4年前d宣傳品正路好多wo出哂事
形象大體 氣度真係好緊要
如果本土做唔到大體,e.g家成(擺脫唔到 泛民狙擊手)
當個個本土都係咁,就只會變左賣熱血 激情一世吸後生選民票 將自己熱狗化

所以本土如果要玩係政治工作上行落去,一定要擴闊自己光譜
「本土自由黨」、「本土民協」etc.
但做得呢堆本土支流,就一定會比自己本土人批鬥

但我屌你老母臭閪,武裝起義又唔係聽日就做到,唔起朵點起義
岩 呢個時代要入屋真係要搞搞形象
唔係咁囉...呢個point係講排版字體同tone and manner,簡單一句就係設計品味
係呀,天琦都唔會單單打打啦。民族黨晚會條片20分鐘無悶場,個人魅力十足,唔係純屌泛民就做到
所以民族係包容
某程度係笑話同宣傳技倆黎

林奠論廣東話一定正過劉澤鋒
但邊個更愛香港?
首先要sell自己即使係有鄉音但係我都好愛香港
要平時下手
人身攻擊做多左啦
自揭瘡疤唔易做架
雖然佢係應該咁做
2024 支持智恆
呂智恆其實輸係個樣到
好似一日打幾次飛機咁樣
應該無啦,單拖為主
4年後加油
其實唔好話香港啦 美國總統大選都要玩公關戰 一齊出力幫佢搞搞
第2 point出少左2張圖
補圖就明

TVB:
體面 公整 畫面抅圖 sell團隊性

ATV:
簡約 率性 冷暖自知 sell人情味
唔係咁囉...呢個point係講排版字體同tone and manner,簡單一句就係設計品味

紅字 米系講 設計品味lor
黃字 系分析 兩者走既風格
push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞