呂智恆輸在公關戰

210 回覆
547 Like 11 Dislike
暫時睇其實幾個輸左既本土派都好大方
最緊要其他同路人贏到
所以唔洗講太多
要讀ga 有d手法太高深我都費事寫出黎
見森飲水到今日都記得
我直覺認為佢係一個好有原則個D人黎既 你睇佢d眼神好倔強
侵2020個文宣其實都好靚
相比起Biden@民主黨
Biden用既係CNN同埋CNBC抹黑戰術(難聽d講同文匯大公一鳩樣)

至於選民buy唔buy要11月先知
其實仲有個無公關的 九龍西劉澤鋒
佢d鄉音真係害死左佢
當香港民族係以公民民族主義去做根基時
竟然會包容唔到鄉音係超出我預期

有一堆好理念但唔識sale
正如佢篇 《香港與Tesla的距離》咁講
佢係活生生第二部mycar

死因:
鄉音+無公關+口才一般
去到有政績同一定名氣,d人就會睇抗爭理念,同公關戰無咩大關係
留意下 李嘉達,劉澤鋒
隔離post話似錦戶亮 呢個look幾好睇呀

sell倔強都好多野玩,佢個攝影師都影唔到呢隻feel
有道理 推
0印象,連佢個樣都回憶唔起
呂仔?
如果論壇比佢拎嘢上去,佢應該拎份「確認書」(其實係白紙),再係鏡頭面前撕爛佢,可能會做到見森飲水嘅效果。
香港人選明星相姐
邊個多錢玩廣告咪邊個多票囉
呢個post應該早幾日出
宜家講乜都冇用
今時今日無咩人理政鋼
你講到天花龍鳳 有幾好的政鋼同論述都無用啦
你最多都係當選立法會議員 而議員永遠只係議員 無行政權 無得執行政綱
D人只係關心你黃定藍
你係夠黃 作風夠硬淨已經有人投

香港依家人人都搞「負面議程」
與其成日話民主派爭35+ 立會過半
不如話係想建制派35 -
黃絲係想踢走建制派
就正如藍絲投建制派的意義 係為左踢走民主派 想要民主派35-
大家只係為左想踢走對面陣容而投票
至於自己陣容既代表講D野 已經無咩人理
咁佢係咪要用曬d心機時間金錢係曬宣傳方面?
你估人地好似民煮黨咁,日日四圍放街站叫你入錢?
更加證明佢公關失敗過呂智恆
大家都係沉默地做實事
連課過金比梁天琦,光明仔都無人知
呂智恆..好似用小畫家整咁
好post
希望呂嘅團隊幫到手
搵返佢初初行入政壇個陣有做下外型功夫,都叫陽光氣息

去反三中商又著成套西裝咁

我諗係佢後來都太忙太多野搞,又日日街站幾個鐘chur 殘自己
成日都見佢零晨三四點出post

初選投票前 諗住補睇返九龍西選舉論壇 先決定投劉定馮
自由搏擊環節佢挑Big暈機 唔多攪得掂條八婆 仲差d比佢撚返轉頭
口才差少少 同埋形象唔夠大體 (馮都有待改善但比劉好唔少)
就算有理念都吸唔到街客啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞