[悠二評測]Sapphire Nitro+RX 580 Pulse RX 570 顯示卡

146 回覆
19 Like 3 Dislike
今次遲左少少出Review

暫時資源同各方面既器材都不足,未來會改善。

簡單講幾句,對於唔識超頻既人黎講,買 570 580的確會係更好的選擇,如果識超頻的話,1060 6GB都會好少少

因為570 580最大問題係用電比起1060高唔少。

評測網址:

http://yujihw.com/review/amd-radeon-rx-570-rx-580-review
今次遲左少少出Review

暫時資源同各方面既器材都不足,未來會改善。

簡單講幾句,對於唔識超頻既人黎講,買 570 580的確會係更好的選擇,如果識超頻的話,1060 6GB都會好少少

因為570 580最大問題係用電比起1060高唔少。

評測網址:

http://yujihw.com/review/amd-radeon-rx-570-rx-580-review

support
之後都會keep住有單件hardware review?
整得幾有心機,幾時拍埋片
之後都會keep住有單件hardware review?

會有

未來有機會的

而家正在引入器材
拍下件新貨拎上手,360度轉下拆下散熱咁
想睇sapphire rx570 mini評測多d
580對比480完全冇提升
繼續比1060屌打
vega又好似係偏向notebook, 咁amd係咪又沉番?
580對比480完全冇提升
繼續比1060屌打
vega又好似係偏向notebook, 咁amd係咪又沉番?

Vega 係high end card, 不過冇乜資料公佈
1060 同 480 都係五五波咋嘛

未來有機會的

而家正在引入器材

港版LTT
580 1060如果話性能55波 我一定揀返1060 tdp同遊戲優化
bios前所未見咁放開, 痴鳩線 事前真係估唔到d廠夠薑玩到咁大
老實講
amd*sapphire*1.3v, 我真係淆
拍下件新貨拎上手,360度轉下拆下散熱咁

linustechtips

成個test bench跌落地
580 1060如果話性能55波 我一定揀返1060 tdp同遊戲優化

唔算係55波.唔超頻的話.580係勁過1060 6gb
Sapphire Nitro+ RX 580使"有"其他卡沒有的Dual Bios

Sorry,認真了
Sapphire Nitro+ RX 580使"有"其他卡沒有的Dual Bios

Sorry,認真了

已更改
岩岩睇完,下次可能入張500送比friend玩下
BTW見到好似話有1060 9Gb版,除左1060會唔會有其他10既卡refresh?
BTW見到好似話有1060 9Gb版,除左1060會唔會有其他10既卡refresh?

9GHz版1060 好貴.唔值得

同1070價錢太接近

同1070價錢太接近

幾錢?香港已有貨?

同1070價錢太接近

幾錢?香港已有貨?

無咁快

同1070價錢太接近

幾錢?香港已有貨?

無咁快

已經有了...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞