[悠二評測]Sapphire Nitro+RX 580 Pulse RX 570 顯示卡

146 回覆
19 Like 3 Dislike
用開N卡,AMD 對遊戲既優化得唔得?

每次既結論都係各有輸贏,睇你打開乜game,另外目前DX12 AMD揸緊AE86

揸緊AE86?啫係點

好多人以為:

AMD越黎越慢,其實佢越黎越快

每次既結論都係各有輸贏,睇你打開乜game,另外目前DX12 AMD揸緊AE86

揸緊AE86?啫係點

好多人以為:

性能走下坡的速度 有如ae86的速度

揸緊AE86?啫係點

好多人以為:

性能走下坡的速度 有如ae86的速度

amd display card 算係咁啦

已經一直上升緊
幾時出vega
當日跟住悠二首發480
等換高階用嚟上lihkg
幾時出vega
當日跟住悠二首發480

根據我收到既消息

有機會computex 發佈

但都有機會delay 到8月

揸緊AE86?啫係點

好多人以為:

因為AMD d優化愈做愈好?
其實不論amd 定係nvidia

各自有唔同價位既優勝
岩岩睇完,下次可能入張500送比friend玩下
BTW見到好似話有1060 9Gb版,除左1060會唔會有其他10既卡refresh?

9GHz版1060 好貴.唔值得

同1070價錢太接近

幾錢?香港已有貨?

無咁快

已經有了...

會唔會有測試

出左9G 之後 6G會唔會降價
580對比480完全冇提升
繼續比1060屌打
vega又好似係偏向notebook, 咁amd係咪又沉番?

Vega 係high end card, 不過冇乜資料公佈
1060 同 480 都係五五波咋嘛

出左9gb就唔係咁講

揸緊AE86?啫係點

好多人以為:

因為AMD d優化愈做愈好?

其實可以咁諗
大部分同時ps4同xb1同pc有嘅game都有機會係amd勁
尤其是support ps4 pro
因為ps4根本就用緊同一樣技術去optimize

當然合計晒所有game一定係pc多

結論都要睇你玩開咩

未收到1060 降價的消息

不過我想講既係...

1060 9G..個G唔係容量

而且VRAM速度

1060普通版是8000MHz VRAM.新版是原生9000MHz VRAM
幾時出vega
當日跟住悠二首發480

根據我收到既消息

有機會computex 發佈

但都有機會delay 到8月

8月

未收到1060 降價的消息

不過我想講既係...

1060 9G..個G唔係容量

而且VRAM速度

1060普通版是8000MHz VRAM.新版是原生9000MHz VRAM

自膠
冇睇清楚 唔該哂

揸緊AE86?啫係點

好多人以為:

支那有人試過將480初出同出左一年後嘅效能差距,發覺480係呢一年由慢1060 9%進步到慢3%
我張480的確愈update愈好左既,但冇同1060比較唔知
我張480的確愈update愈好左既,但冇同1060比較唔知

個機箱有無更新到裝到D15

當然有,以前買左冇位裝俾呢度巴打笑左一輪

新消息

可能會有機會下星期做1060 9GHz Review
想問下 温度表現點 功耗咁高係咪好熱
唔超頻最熱 去到幾多
想問下 温度表現點 功耗咁高係咪好熱
唔超頻最熱 去到幾多

風扇有改,會比480好,所以我諗同480相約溫度

今日先知原來你個名用黎笑人

拎黎自嘲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞