[悠二評測]Sapphire Nitro+RX 580 Pulse RX 570 顯示卡

146 回覆
19 Like 3 Dislike
今天的RX 570 580評測已經補回溫度測試各位可以再到網站睇
http://yujihw.com/review/amd-radeon-rx-570-rx-580-review
張580溫度都ok
張580溫度都ok

比我想像中好

今代580散熱好過480好多
張580溫度都ok

比我想像中好

Nitro個hs好似多左條heatpipe,同480比

不過efficiency始終冇nv高,希望vega有改善
張580溫度都ok

比我想像中好

唔係咁簡單

散熱片面積都大左.散熱片都厚左
我起總結都有講左

鬥功耗.amd唔會係嬴到nvidia

如果鬥性能.鬥價格.以前amd先有勝算

vega要出左先知.目前冇太多資訊
張580溫度都ok

比我想像中好

唔係咁簡單

冇睇到570拆卡相
我只係記得480 nitro d fin少人地一忽(成1/4)
張580溫度都ok

比我想像中好

唔係咁簡單

冇睇到570拆卡相
我只係記得480 nitro d fin少人地一忽(成1/4)

480 Nitro真係麻麻地

不過580 nitro就還好,特別係個bios.真係都開放得幾多下.超頻性唔錯
用緊asus rx480 strix建唔建議flash bios上580
用緊asus rx480 strix建唔建議flash bios上580

呢張最好唔好搞咁多.呢張散熱麻麻地

而且呢張卡好嘈
咁有冇話邊張480可以刷

理論上.就每張480都刷得

不過正如我篇評測所講

580既高頻.係得益於非公廠起580用更好既料.更好既供電.更好既散熱器

所以.如果刷bios.我就建議最好係用緊較為好既用料同散熱器既480

例如his iceq 480.係上代480最強散熱器既非公.msi gaming x都唔錯

不過正如我篇評測所講

580既高頻.係得益於非公廠起580用更好既料.更好既供電.更好既散熱器

所以.如果刷bios.我就建議最好係用緊較為好既用料同散熱器既480

例如his iceq 480.係上代480最強散熱器既非公.msi gaming x都唔錯

可以講解下刷Bios的方法和需要注意的地方(除了散熱)嗎?

不過正如我篇評測所講

咁砌新機嘅時候你建議 買張好少少嘅480刷BIOS,定買張普普通通嘅580? (唔好同我講買張好少少嘅1080)唔該曬
可以講解下刷Bios的方法和需要注意的地方(除了散熱)嗎?

我知道刷既方法

不過我都未刷過.都未測試過會唔會到底有咩問題

只係我起網上到.對部份480非公既負荷都幾大

所以起連我都未玩過既情況下

我唔整教學了
咁砌新機嘅時候你建議 買張好少少嘅480刷BIOS,定買張普普通通嘅580? (唔好同我講買張好少少嘅1080)唔該曬

直接買張平既580啦

而家最平既非公580都只係1900尾姐

刷bios係冇保養的

顯示卡又係屬於較為易壞既野.真係壞左你又冇保養.你就真係頭痕

加上非公580.散熱同用料的確係好好多的
非公480刷上去.其實唔係話散唔到熱

不過轉速會好高.我諗冇人想自己部機真係嘈到飛機engine咁
而家D電腦超出一般遊戲太多太多
唔係玩大作既話
真係浪費資源?
而家D電腦超出一般遊戲太多太多
唔係玩大作既話
真係浪費資源?

咁唔係玩大作既話.買張1050 都足夠啦

而470 / 570就不嬲係最抵玩
搭單問1060唔玩oc邊張最抵屌

邊張平買邊張

邊張平買邊張

Mini 落itx箱
悠二會唔會做埋his 新卡review?
佢個hs又改良左(90mm>110mm fan,improved blade )
之前睇外國youtuber review講到得xfx同his塊pcb供電幾好咁
其實買差唔多錢嘅480 4GB係咪好過買570
https://m.gamer.com.tw/forum/C.php?bsn=60152&snA=4354
有人講amd 點解起dx 12 表現好d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞