[悠二評測]Sapphire Nitro+RX 580 Pulse RX 570 顯示卡

146 回覆
19 Like 3 Dislike
其實vega卡係咪無中階卡?全部高階?
不直2千到 如果無2千到中階卡
咁就索性買480 算
咁就索性買480 算

580啦
太嘥電
其實買差唔多錢嘅480 4GB係咪好過買570

570平過480幾舊水吧

依加有啲480 4GB清貨好似1500左右
悠二會唔會做埋his 新卡review?
佢個hs又改良左(90mm>110mm fan,improved blade )
之前睇外國youtuber review講到得xfx同his塊pcb供電幾好咁

暫時未知

下張應該會係1060 9ghz
咁就索性買480 算

580啦

vega係咪無2千卡 係既就唔洗等
咁就索性買480 算

580啦

vega係咪無2千卡 係既就唔洗等

應該唔會係呢個價位走去打自己張580喇

不過而家乜消息都冇都只係得個估字
vega 我估計最平要3000中
vega 我估計最平要3000中

3000頭就話打1070
3000中就夾左係1070同1080中間

之前陪f d買左張asus $1350

之前陪f d買左張asus $1350

咁正 邊到?

腦場細鋪
570 買最平個張吧

570唔洗買太靚料

最平個張應該14xx
我想搭單一問

依家用緊4K mon 汁相 load得勁慢

HDD 7200轉 (新買)
CPU i5-4460
GPU ASUS GTX 960
RAM 8GB

CPU GPU RAM 邊樣要升級先
我想搭單一問

CPU i5-4460
RAM 8GB

SSD呢?
我想搭單一問

CPU i5-4460
RAM 8GB

SSD呢?

SSD 有 用黎裝OS 得128 都用左2年幾
ADATA SP900

相果的成T 唔會用SSD啦
3DMARK Time Spy 為 FutureMark 推出的一款 DirectX12 測試軟件。第一部份主要測試陰影、曲面細分等效果,第二部份則為各種光源技術,第三部則是 CPU 效能測試。AMD RX 系列於 此測試一段都有優於 Nvidia 卡的表現。RX 580 力壓 GTX 1060自然不成問題,RX 570 亦非當接 近 GTX 1060。
3DMARK Time Spy 為 FutureMark 推出的一款 DirectX12 測試軟件。第一部份主要測試陰影、曲面細分等效果,第二部份則為各種光源技術,第三部則是 CPU 效能測試。AMD RX 系列於 此測試一段都有優於 Nvidia 卡的表現。RX 580 力壓 GTX 1060自然不成問題,RX 570 亦非當接 近 GTX 1060。

已更正.sorry and thanks
又係你
想問買張執相 RANDERING唔LAG GE DISPLAY有咩揀?太耐唔識,我仲用緊6670
又係你

整俾你睇嘛
你估VEGA出先

NIER解鎖STEAM SEA REGION先?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞