Slam Dunk 男兒當入樽 (9) 新特質潛能開放─雙塔奇兵

1001 回覆
7 Like 18 Dislike
王牌I 輸到落 王牌V
有無一齊派 唔想再遇弱智隊友
Main打底
深夜打排真係晚晚都輸
想問下Main魚住嘅巴打們
之後會升邊隻?

上到王牌之後升多左隻赤木
但之後想再升其他,最衰潛能無乜邊隻角色係比較通用
開game用赤木
養完之後而家升魚住
做苦力唔攻之下,覺得赤木無乜用
魚住封波技同fake pass好用好多
易d夾人,尤其藤真長谷清田
係架
底既專心搶板同防守夠做
除非玩花形
無啦,套潛係得魚赤二人通用
其他現有角色都唔關事

另外我初頭用赤木,潛能升左近投,無要扣籃
一黎係為左dream shake
二黎覺得扣籃無用
根本係籃底有人都唔會dunk, 好易比人blk 7

唔知我呢個諗法岩唔岩?
因為我準備升d潛由3去4
驚做錯決定
但赤木搶板勁D
而且照計應該封阻魚住係勁過赤木
但我玩得分好似對親都係赤木扑人勁D
扣籃真係好易被扑
頭先三井拉空左傳籃底俾我流川
我見附近無人就用射波制入樽啦
後面差2個身位既櫻木都跑得切黎封

我見中鋒dunk就係用假動作揚起人再鋤樽多
但好多大神推薦既潛都有好高扣籃
宮城 嗰招偷波技 首先要揀對象

其次要預咗偷唔到 個位置閃到去邊 仲可以跟進到下一個位

最後有人用偷果下加速 來協防 即刻到個扇形位置 起跳帽到
啱係貼吧睇到原來訓練場冇潛能加成
唔怪得之100中75
頭先魚住dunk 比木暮blk
係籃底dunk 就好似傻9 咁
而家直頭籃底接波都係傳番出黎

我都試過籃底fake, 但有時唔係入樽變左on放籃又比隔離D人blk
唔係好控制到幾時可以dunk

我開game 見大神推薦
都係扣籃力量籃板, 同近投力量籃板
但用扣籃既人多D
想問下 今日個抽潛能活動係咪每個星期都有?
好似係第三定第四次出
岩岩抽左100次潛 補返d彈藥
想問我宜家有三隻用開 赤木 內藤 花形
為左通用內線+中投角 配左
中技阻攻 彈跳中投 籃版彈跳
全部三級

我應唔應該衝做4 未來想玩清田 長谷川 魚住
應該會用呢幾隻繼續衝排

定係開多套力量套全3俾兩隻C / 升個傳控抗擾?

想問下消耗雙倍送 呢個活動
係咪每日都重置 定 只限一次
清田長谷川可以用 彈跳中投個套
升多套近投力量籃板比C
想問池上綠色潛能用咩好?
大潛用投籃封鎖 完美防守同不動如山有無問題?
https://kknews.cc/zh-hk/game/e54lqlz.html
同呢個完全唔同既 一個話防守型一個話全攻
我呢個上次leak宮益同正式出個隻一樣
一直以為神被干擾就唔識入
原來係自己太天真 俾人入左8球都係被干擾
仲要人地雙c搶板
高潛?
似係 台灣頭一百內

我又係琴日遇到隻變態神,入咗11球3分拎咗33分,只係走甩2次比佢空位射,我就冇跳純粹企入扇形做干擾就算,伸脷,我玩三井
想問下升左中投抄截果粒黃潛
其實係咪中投阻攻好啲
而家升到4lv有啲後悔
用開荒木 池上 長谷川 間唔中玩long2越野
牧好似岩用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞