Slam Dunk 男兒當入樽 (9) 新特質潛能開放─雙塔奇兵

1001 回覆
7 Like 18 Dislike
其實大家唔好expect 三分個命中率會同二分一樣, 射3中1 先係正常水平,下下都入既課狗,你自己搵佢組隊啦,同埋三井係攞黎吸怪再交波or 放冷箭,你用佢做第一得分點就仆得街(唔計百發百中連登仔)
所以好明大家點解會咁嬲,個個當自己係斷氣三井射到輸都唔停手 都唔撚用腦玩
換隻清田都好ON9
跳又唔係 唔跳又唔係
0課單排 一日剩係打5場排位解社團任 潛能全部lv2
今日上左王牌7連勝
最憎既陣容 天外飛仙隊
本漫畫教壞人
no one john?
可以幫下你既
榮譽戰區係跟ser定全隻game
香港頭100櫻木咁難拎既
咁人地真係三井,平時組隊個班係on9仔,同埋平時用三井都係射二分居多,係等開大個陣偷1,2球三分追下分/拉開。當然會有班人會屌咁我用三井做乜鳩,就係咁既心態會愈輸愈多,我用三井2分2分咁上rank 好過你下下3分 轟轟烈烈咁跌rank
addedddd
巴打以前係咪有玩sega創造球會app?
三井我打明星 都係2分先 特別隊友搶唔到籃板

更加唔可以浪費機會 打到上去 就會更加明白 機會難得 全部人都係防守/功能主義 直至對方有失誤

其實三井 好多進攻模式 特別籃底有二種 好快刷到大技
除非試左幾球見自己隊籃板好搶得,唔係我都主張打2分基本上頭2分鐘當你空位,都要炒一球開被動再下球先大機會入,如果分數咬得緊,板又唔穩咁等於賭
全部人都係到鳩打
我覺得上到王牌傳奇仲齋打2分好難贏
自己以前就係咬2,開大先3
結果係明星王牌上上落落左大半個月
後尾俾隊友吊要射多啲3分
我多左搵位射
幾日就直升傳奇
玩3#有位都係要射3分

低潛/鳩射另計
我好認真咁抄截架
明星都仲係好地獄 即係班人冇補位 拉開 既概念 同埋成日鳩pick ,次次撞到流川 仙道,屌 我老母都知三井守唔到啦 仲係咁人盯人 ,真係躁到想即刻幫佢老母釘墳,通常籃底轉一次睇下對面識唔識block,識就收手 ,唔識就轉2次,第三次就step back,咁就偷到6分
我玩sg 神宗,見隊友空就傳波,點知佢地係咁傳返比我,好似當我一定會球球入咁,有時唔只sg要有腦,玩咩位都要有腦
自大d都要講句 三井主張打2分先係三井既開始,基本上咬得緊就唔敢射3分,除非wide open,唔係既話幾個來回就準備定下一場,個個有咁上下水準好難追分
唔用嗰隻角色 真係唔會知道個苦處盡力啦 係人都知道三井腳短 撳下加速扮追過去

上籃 其實有兩下
第一種 一下係轉直接上
第二種 轉身>行一步>上籃(白色光)
呢兩種 係完全唔同節奏 唔同帽點

以上兩種 配合step back 就已經足夠明星三排
都係果句啦 大不了傳波
巨星場 同我夾開既三井都主張打三分 佢地可以jump ball後第一個三分都入 兩個mark 一個都照射 唔入就射到入為至
商店每日40鑽限換一次嗰個黃潛藍潛抵唔抵買?
我覺得用腦係打籃球既sense 如果對面係純打機既 都冇辦法,就好似三井開大吸怪 再一野車落籃底輕鬆2分好過你唔穩陣咁射3
痴撚線 我打神宗 超遠距離3分干擾 下下中嘅

我屌佢老母

其實防佢好簡單 一個貼神身 另一個企喺3分線條邊
仲要記得佢入完3分啲陣位,
佢拎波又係陣附近就要留意多小小
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞