Slam Dunk 男兒當入樽 (9) 新特質潛能開放─雙塔奇兵

1001 回覆
7 Like 18 Dislike
真係好想升長谷 扑撚到佢冚家剷
三井講到尾都係要夾隊友,我開用小號玩三井7成幾勝率,上到明星開始有阻力夾住打底唔穩、唔識pick既隊友等等,根本冇條件射3分人地見你想射都2個人招呼你,更加難搵位加上得廿幾lv潛能100未到天賦未齊就上到去打,我估小號三井應該頂盡到王牌
咁佢整體準唔準先 如果佢300潛都真係讓比佢射啦,起碼靠得住,街場你身邊個個可能裝緊強力籃板,內線保護⋯⋯⋯
籃板穩就可以射到入為止唔穩既話你未屌佢搶好d板佢地已經三間左你鳩射三分同街場唔夾都係打2分觀察下先
單排嘅毒撚 真係唔好預街埸 有好隊友

你要諗 全撚部都係戇鳩仔 連自己有咩技能 都未知 又冇基本雙人聯防意識

儘量機會主義 珍惜每次機會
隊友會揀外線阻攻球員架啦
打底最緊要籃板
中鋒用上面特質加原來阻攻參數夠做
都幾準
但係有個台仔淨係得三井 冇三井玩就用其他角鳩射
俾人隔到變傻閪 真係射撚死我
都唔知屌唔屌好
用咩角?
講講下3井既定位已經變到偷雞刺客角,我覺得第二種上籃要內線得一個人先得,人地一行埋黎就block到,傳波真係好緊要,三井得分太唔穩定
如果貪籃板唔係赤木 魚住 櫻木仲fit咩?
好疑惑佢既定位
用黎引櫻木傳錯波
回錯,原來講緊高砂
面對專心既對手真係好難打冇速度跑得慢唔夠快,再冇隊友pick真係食得屎
我實戰試過好多次 排位 好多人前設 三井上籃攻擊模式只有一種 就係轉身即刻上

試過好多次 二個一齊跳 我喺背脊經過 再白色光上籃
如果我想玩植草 大家覺得使唔使開新acc玩?
我兩套潛都唔太岩佢使
一齊玩就唔好屌啦 最多提下佢 打機都係輕鬆下,但街場唔撚識就要屌到佢開花
我有個中鋒隊友有時都冇板 唯有心入面屌
開啦遊戲體驗會開心好多
我正身玩開流川就籃岩潛但想練仙道都練到心淡
對親都巨星以上排位,好撚難練
慢 依樣真,用三井真係等於防守2.5打3,自己都守到唔好意思
對位守親木暮都俾人屌,下下都要call協防
唔係實俾佢甩開
赤木天賦40% 植草42% 池上新練天賦100%
我都升左兩隻王牌再上場場都玩到太大壓力
轉身即上好易block,識玩既 其實由三井一轉個下就要跳 咁就啱timing 一野block, d人唔識玩成日等到上籃先跳就太遲
三個啲潛都唔同喎
植草搶波唔食潛 但中投低潛空位大概40-45%
三套lv2潛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞