Slam Dunk 男兒當入樽 (9) 新特質潛能開放─雙塔奇兵

1001 回覆
7 Like 18 Dislike
最慘兩個人楝佢面前
佢都唔會做下假動作, 左右轉身fake變化下
或者你交番去底隊友都空晒大機會入到

格硬射三分通常唔入
然後個波又彈得遠隊友又唔易搶番板
仲有2個名額
獎勵唔係每人300鑽? 係邊到睇到有1200
想問下神係咪一個人實mark唔住
佢連出2招 向前移>向左/右移即射 根本就追唔切
佢仲可以接近中線射
一開波佢向後走
你追佢>佢向前移>向左/右移射 又入
你唔追佢/留少少空位>係中線射又入
如果開左大招仲衰,
3個MARK住都會照起手,
俾人連BLOCK幾次,都唔會選擇傳俾空晒既隊友,
講緊相差只係兩三分

王牌跌左落明星之後仲難打,
太多痴撚線隊友
睇落去似係成隊1200鑽
要人恊防 通常阿神都係配雙塔 可以直接2打1
報左又冇confirm email, 去左黑洞咁
活動福袋抽到雙塔機率係幾多
配花形 光頭佬/魚住 屈到
跟住隊友係咁叫你人釘人
同常叫人盯人嗰啲都係mark緊啲易守嘅好似櫻木 魚柱呢啲
用緊赤木,對位係魚住
理閪得你,守唔到係你責任
1%
你用咩角守佢?
試下唔好貼佢咁近,keep住係扇型最邊
咁會易跟啲,blk唔到都盡量比干擾
唔好放空位就ok
係,我get錯
不過都齊人就照去
知每人400石就懶得報
我用長谷川mark佢先盯防干擾佢,舉左手先block
就算block唔到都多數唔入
尤其超遠3分,我企係扇形外邊,你點做我都至少干擾到你
所以用神既人,唔好成日諗住用超遠踏前,好易守
多D用接球3分啦
通常我用三井/藤真
佢突然踏前>再側突速投 追得切咩
如果一直係約扇形邊mark佢 佢突然踏前哥下應該差唔多貼住你 跟住佢再一野向左/右側突速投 係反應到佢向左/右邊郁哥時再追已經追唔切基本定我反應慢

通常我見親D神都唔係配雙塔既多數1個底+會中投下d角(流川仙道宮城藤真花形長谷川哥d)2v1咁mark神就好易放走另一個人
同埋成日隊友赤木對住櫻木 2條友鬥企係籃板 跟住神入波個赤木就滴汗
都市傳說話神有干擾好易炒
你老味:有一場3球干擾照入
可以超遠踏前再向側跳架咩
唔係最多係側踏兩步?
我有時都會走甩側跳,然後比人3條線
youtube 有人教1V1望住對手向邊邊行佢就向另一邊側步,
會跟唔切,咁呢樣可能都係睇反應了,
同埋唔好諗住差好遠都block到佢,盯防干擾左先啦
籃板搶唔到或佢干擾射入左唔關自己事
我唔係太識神D技唔知有無講錯
總之見佢就係突然一下向前>跟住再左/右移一步即射咁 通常左/右移哥步我反應到佢向邊個方向郁哥時我啱啱埋到去佢就已經射左出去
Sor
我睇返d片如果佢係就咁一招側突速投連郁2下但佢連郁2下其實我係追唔切可能我反應慢?
可能真係要快D既角色先追到
我長谷川守佢唔覺得追唔到,自問都反應唔快
妙傳呢招潛能係咪唔太實用?
趁LUNCH玩2鋪
爆到499玩條撚..好彩叫匹配場
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞