(求請教)土木膠程師黎英國係咩情況?

159 回覆
10 Like 23 Dislike
巴打介唔介意我留TG比你?
我想personal d咁問你少少問題
o岩o岩開左Telegram, username係 @uk_engineer.

之前未用過, 仲學緊點用.…..
我做埋份design先contact你
趕緊入則
Contractor界有關新聞: https://www.theconstructionindex.co.uk/
仲有 Construction Enquirer
https://www.constructionenquirer.com
無希望
人地外國果班要計數落手落腳去做
香港果班隨時要問返佢下面果個點計
見到New Civil Engineer 話Atkins arup aecom英國分部都炒幾百人
係炒咩人多?
想問英國civil係咪無咩機遇
我已經打定輸數去到UK先做番waiter之類既工再慢慢等有civil engineering既工
路不變人變
Work

我個名好衰咩
用左好多年
留名
想問做開piling contractor嘅project engineer去到可以搵咩post做?
design唔係強項,主要時間都係係地盤run project
利申:純粹得個知字,知道嗰邊都炒撚咗好多人,真係去嘅話都未必做返呢行
留名 Hc
好耐冇睇番自己個post,做咩咁多負評
我係咪講錯左d乜
呢排日日番工之後都要上cpd同上BIM course,攰到爆炸
樓主做slope都有bim堂上? 自己報 ?
我係想儲CPD先上architecture既BIM炸
不過其實咪又係一大堆topo同family,入晒去都一樣plan到site formation既野
而家做左RSS勁唔慣,project同contract admin野為主
煩緊去英國讀master定響香港考埋ice先過英國 (出年grad)
大家會點揀
讀個非工程系嘅master
英國有咩master搵到食
黎緊grad,如果諗住係香港做2年野+之後會過英國讀master,一般係咪建議consultant>contractor會幫到多d?
同埋英國對building structural engineer 既需求係咪唔大?做邊範會多d工作機會?
唔好聽政府9up啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞