"Netflix" 咒怨之始劇情討論區

249 回覆
28 Like 3 Dislike
netflix 得依套咪睇下
點估到咁廢
當睇下佐佐木希算
樓上個位師兄應該係講緊佐佐木希個套咒怨電影版
lm
第5集 聖美打爆玻璃果時 196X小泰男入見到 聖美入去放相
之後大泰男上去各樓回億果時 白衣女人比左個仔小泰男 出面有女人打玻璃 之後入去偷走個BB 果個女人都係聖美?
如果都係聖美 即係聖美打爆2次玻璃 2個唔同時間來?
同埋個大肚婆個肚做咩無LALA 有部電話 係咩意思
最尾 深澤個老母去左196X年 泰男家姐上到各樓叫媽媽 個媽媽係白衣女人? 咁深澤個老母見到過好瘦好惡怖個女人係邊個? 最後深澤個老母消失左定點?
佢地都溝埋左一齊,下集可以加埋富江落去再打過
好似五十路
成套戲d女 都比你地食晒
間屋好多女食就真
等第二季 而且有時候恐怖野唔一定要跟邏輯推斷
睇完6集都唔明
最後深澤老母應該死咗 佢望住遙香笑應該係因為 最後先知道係女鬼就係遙香 而且殺咗佢自己同個仔
睇多次就明 台灣ppt有時序幫你分析
真係要重睇一次先得
佢個封面嚇到我唔敢睇
日本版電影封面咪嚇到你一年訓唔到覺
好細個睇...淨係知幾條女笑細路幅畫之後死咗
youtube有錄像帶版睇 你去睇完就唔會驚netflix哩套
睇嚟要重睇一次先會明
https://www.youtube.com/watch?v=xG9eXV0RM6w
大家睇Netflix版之前可以睇埋幾十年前嘅四集經典先
好難有下一套,雖然我都好想有
果次好似係兩間公司咩週年合作先有
未必有下次
其實最大問題係兩邊都唔輸得
個劇本係有難度
而且鋪好耐最尾先開拖
唔輸得我反而覺得唔大問題,因為一開始已經預咗
兩個品牌都代自己公司,邊邊輸咗都會得罪fans同埋做衰自己品牌,以後唔洗再拍
大不了兩隻一齊封印,人類無事,但隔幾年又破封咁open end
但拖到最後先打重要打得兩招先係最大問題
我入場就係想睇呢兩隻嘢不停互相撕殺
點知打嘅戲份得一分鐘左右
大佬啊,會唔會太呃錢

不過睇呢一分鐘就會覺得係貞子勁啲
始終見唔到伽椰子傷到佢,但調返轉伽椰子就成隻比貞子打到爆開
跟住夾硬整個無限復活比佢平衝返啲
但佢呢隻嘢合體之後應該無敵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞