"Netflix" 咒怨之始劇情討論區

249 回覆
28 Like 3 Dislike
正啊 好鍾意睇咒怨 唔通要為左佢續返一個月netflix
睇到好inception feel
睇呢套之前要完全洗哂咒怨 1 2+ 清水崇TV嘅印象
唔係會亂到痴線
呢套完全唔關佐伯家事
我睇過一個版本係俊雄唔完全係伽耶子親生仔 係上一代俊雄變成鬼胎上左伽耶子身再生出黎
呢套笑片黎
個故事講緊加椰子之前嘅事呀好明顯第二季後先會講到伽耶子
個個咪佐佐木希個套 都唔太好睇
最好睇都係錄像帶 1 2 同電影版 1 2
原版都係咁 好似 唔記得啦
係 第一集同第2集係最好睇

dklm係被竇捐出黎
果時睇完唔敢come被好耐
原版好似無提有上一代俊雄架
我最近買隻鬼佬版咒怨 叫怨呪 故事接係第一集後面

好麻麻
無看過舊果啲系列
但呢套劇似血腥片多過恐怖片
頭先有人講警察無死

有套呀伽椰子去埋狗屋殺埋查屋個幾個
比人姦個個靚咩
劇同電影有關?
我都唔知 始終第一季無俊雄同伽椰子
睇佢點接落去

2010 年開始個兩套 個時間線唔同左
我覺得個兩套唔好睇

要睇就睇舊個4套 其實咒怨之始都有好多位參考之前個4 套

最睇唔明就係人間蒸發個幕
咒怨最正係D低沉喉嚨聲...啊啊啊.....啊...啊啊,同埋每個人物看似獨立故事,但又有交錯。記得最正係TV 版1,電影版1,2
其他都麻麻地。另外仲有2009年既白老婦,黑少女,但唔太記得劇情好似都係麻麻地。
今次Neflix 版玩到仲亂過 interstellar 要消化下,但會追下一季。
白老婦 藍球衝埋黎果度嚇到鳩都縮
垃圾到極點
本人評價係咒怨錄像帶1→2→電影1→2→白老婦再到其他垃圾笑片版本
鬼佬版全部垃圾 完全冇個種氣氛 靠jump scare
錄像帶版係我睇過咁多亞洲恐怖片之中數一數二恐怖
我都係咁上下排行,其實電影版只係原全翻拍原本TV版,TV版反而有種Raw 既恐怖。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞