北水流入數據,代表乜野,請自行想象

239 回覆
332 Like 8 Dislike
OK
咁我貼兩張圖上黎先
落嚟既錢

上去既錢
圖就貼左
月結圖黎
你自己望下平均一個月幾多所謂既大陸錢落黎,大概2-300億
係恆指插到落底先國家隊落黎托市並撈底

再望下上去既錢,用湧上去黎形容都不為過
1:連續2-3年,個個月4-500億入大陸
2:A股個市值大過港股已經好多
3:你了解下恆指同上證個指數公式有咩分別,講緊今日上證係升180點,你知唔知係一個咩既概念?
最後想講句:理性思考,要有邏輯。
咪撚踢爆cctai d 中學雞啦
做咩咁多錢湧緊入大陸同香港?
https://lih.kg/2070546

我6月19日已經問過呢個問題啦,加埋倉。
依家個市升到火紅火綠先黎出POST
其實我同你係冇衝突的

我開post係關心香港局勢(注意,唔係股市升跌),所以只關注大陸落黎的錢,而你頭4行講的,正是我想引發大家討論後會得出的其中一個可能

你的後半段,應該係指香港/外國有好多資金對A股有信心,睇完你的數字,我係認同的。但同香港局勢應該關系不大,如果其他巴絲有興趣,就有勞你引導大家繼續傾呢個話題了
有時天機不可洩漏
寧可信幾有不可信其無
你開cctoy 邊有人答到你
咁又唔好咁講,仲有人會獲利嘅
睇下你有冇危機意識同埋好唔好彩
我係見你下下引導人地去你諗個方向先出聲
你係有見解既咪直接講囉,又要人地估估下
局勢關個股市咩事?
無興趣騎劫你個POST
我只係提供數據俾你,等你個假設全面啲
好,謝謝提醒
我反而想問除左撈底/托市,巴打會唔會仲有其他睇法?
留名學野
但可以透過紅色上市企業拎番港幣
笑咗,兒登仔無腦真係唔係扮,仲要咁多LIKE
肯定唔係,日日mon住 cnh/hkd, 你既劇本係cnh會跌,但實際相反
連登仔 : 就港爆同支爆
留名
睇左成三頁先得巴打你提出呢個論點

我留意左好幾年,次次啲人話北水點點點有利港股
由第一日開互聯互通我已經唔覺係咁,從來無人講南水係多過北水

上去既錢多過落黎既錢,好明顯係有利上面
現實係升
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞