[工程屍]2020準見習工程師搵工情報&失業調查 (31)

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
就係之後可能想返去,但係依家去做佢啲training個朵又臭臭地
我都搵唔到
要考Written再考Oral, 而且2023之後有可能會廢埋Route 2, 一定要先考RPE之後先可以去考RLE/REE.
好flexible,10-24個鐘
你個名
算吧啦
間間大consultant 都係差唔多價 想搵錢就學完師好走去client啦
9點半至5點半

都成年人 你唔ot佢吹得你脹咩
因為Z巴現實唔識拒絕OT 做野手腳慢 過30 體能唔好 學歷應該高既 咪係咁踩工程 叫人做警察囉 可能佢就係做做下工程做左green object
個人覺得 有提供真.training 就去好d果間
所以話consultant 根本就好好做
唔洗ot又學到野
巴打之前有scheme A,咁你行route1 定2好似1麻煩好多
我行Route 2,搞HKIE 要埋堆太煩。我有d 同事都係chart IMechE/Cibse 再apply 返RPE。
答唔到你,我d同事考到RPE之後都無rra返HKIE
我d老細就有rra返HKIE。其實我做lift果陣都有諗過行完scheme 就走,但係諗諗吓又覺得自己做得咁專出返去又要由頭黎過所以最後都係決定專注做Lift算。
細電行程點?
喺英國讀完 如果想行scheme要加多年master
WSP仲請大量civil人
點apply
有冇人近排做過arup recruitment test 有回音
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞