[工程屍]2020準見習工程師搵工情報&失業調查 (31)

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
又玩膠
條友有client offer咪可以大大聲
做緊main con無scheme兩皮多少少
非假膠
番夜都係10點姐!?商場?
兩年前我assistant engineer 15k, 而家17k
成日睇fresh grad average 兩皮幾。因為失業唔計,又比政府officer 紀律部隊拉高曬. 仲有我班失業,或者搵13k 14k嘅同學,都無面同學校講自己搵幾多,所以學生資料話工程兩皮幾其實都係不完全真
3m2a client main con係幾搵錢,sub 仔或者其他垃圾公司嘅assistant engineer位,又咪係人工低無得升,比曬公司班有scheme a grad e上位
唉 ,有無都係做緊ae仔嘅人有同感
-向鳩寫,無人 verify
係,成日注意top 30% 人嘅成功,但無注意70%人嘅平平無奇。工程,不了
有冇人in左hasel 2nd round?
邊個department?
做JEC學野一流
真係難聽過粗口
有冇人in過hc aster
17-20 唔好做爛市
難聽d講句,你如果覺得自己能力考唔到牌,不如做aco,工作輕鬆無ot,福利又好,一個人搵3皮多少少其實好好洗,唔覺唔覺40,50歲升到 co搵4皮
Details
hi M 巴返工返成點 開唔開心
大把人考完牌唔上唔落仲痛苦
所以我會話做得建築工程,你已經係工程精英
consultant 更加係精英中嘅精英
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞