[工程屍]2020準見習工程師搵工情報&失業調查 (31)

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
係 升到級係算唔錯

但叫人degree fg去考tech grade 真係水鳩人

局限曬人地既前途
咁Lift公司主要係靠保養費賺返ge, 安裝Tender個價就肯定係要蝕, 始終佢地要擴大個巿場佔有率, 裝好部機之後, 一般業主都唔敢搵非原廠去做保養ge。所以唔好講話O記, T臣, K仔呢d, 近年連日立ge新執都玩命咁賤價搶新盤。
通常要返幾年經先易入啲,到時要報既人都大概知自己想點啦,如果fd報ws 又真係有啲傻,做幾年攞經直報ai仲有so
咁WS2起薪都有兩萬令ge, d人通常都係邊做邊考Absi, 考唔到absi ge話, 升WS1之後爆point都有3萬頭ge 始終依家AI都好多人爭住報, 實有人考唔到absi, WS都照殺, 做住ws先再考absi都會有優勢ge。
sub仔最低都應該開18
千祈唔好除時薪
MC N賤係見到ws2 都要比幾分臉
好撚反智
完全體現中國人特質
我一向支持你離開呢個post去做狗㗎喎,講到做狗咁好點解你唔去?仲易入過工程界,做嘢求鳩其又hea唔使負責,人工又高。
因為佢做緊狗囉30歲 冇體能 冇學歷
如果我風間巴有機會做得到工程e行,真係希望大家支持我,為大家發聲
你岩,
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞