裁判官批評警方早知道被告有回程機票 卻不向法庭透露

944 回覆
3695 Like 38 Dislike
訓左幾耐?
黑警比假口供都話係誠實可靠
鳩告算係啲咩?
分分鐘啲匿名電話只係惡作劇或者擾亂視線
各位連登仔:

請注意用詞 勿亂講嘢 勿被告於不義

辯方稱現時控方只憑被告的外貌特徵及情報指被告與案有關,證據薄弱。
-----------------------------
辯方(黃先生)絶對可以「未能得到公平審訊」為由,提出永久終止聆訊申請

法庭都未上個陣,社會各界包括潛在陪審員就已經被各種媒體甚至警察誤導,認定協助調查既黃生就係個個罪犯,呢種有罪推定明顯違國際人權法,無辦法保障當事人得到公平審訊機會,當事人必須作出永久終止聆訊申請。

就係因為香港冇撚左法治,我地更加要盡所有辦法保護香港人

《香港01》未立案起訴就認定黃先生係刺傷警員既人,而且仲要話佢係逃犯,並向公眾廣泛報道,明顯係誤導

微博警察 係黃先生未落口供,未立案起訴就認定黃先生係刺傷警員既人,而且仲要話佢係粉腸黎人身攻擊,未上庭就眨損他人形像,並廣泛係網上向公眾散佈假消息,形成一面倒有罪推定既論點

#加入成為陪審員名單 #永久終止聆訊拒絶有罪推定

7.1傷警案:辯方(黃先生)絶對可以「未能得到公平審訊」為由,提出永久終止聆訊申請
https://lih.kg/2090577
你識佢?知道好突然?
假設打個電話黑警就無證據照拉人...
如果以後有咩事都舉報懷疑識嗰條友叫黑警去捉,咁樣實拉錯人
但被捕人最後都會無事(仲可以民事索償?),而當事人第二日/新聞一出先走

我純粹愛國而舉報覺得自己識條友應該唔犯法?
保到就老閪都走咗先
即日買飛其實真係唔駛理由
有錢又鐘意既特登飛過去續BNO都得
調虎離山計
我鐘意今晚去英國買支水返黎品神係我既自由
係咪姐係拉錯?唔好tum我喎
我尋日已經於個post內屌柒大家唔好以差佬公布資訊作推算,仲係咁被人串!

消息:警接匿名電話報料後於往倫敦航機拘24歲男子
https://lih.kg/azgOKcU
嘩...咁是但捉個人屈都得,我以後唔敢一個人坐飛機了...
有罪假定真係痴9線, 就算冇左法治都要有基本常識喇屌而家仲cheap撚過公安

#請即加入成為陪審員名單
唔好唔記得狗隊有李桂華大導演,71前9up過收到情報有人玩炸彈殺狗
睇埋判刑先講啦
亂狗咁拉
有理無理攞左威先
國安法都突然立得
堂堂差佬比人插左刀都拉唔到人
荒死唔係求9其拉個後生逼佢認黎做show咩
呢個要推!
港共一早提左大家,唔好信假消息,唔好信佢
咁黑警港共藍屍D消息永遠唔可信,根本為左影響大家
法官X
香港有法治了
OMDB 靠你啦, 唔係手足真係..
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞