有無人用hsbc開離岸戶口(2)

1001 回覆
13 Like 9 Dislike
你用Apps咪得
憑咩阻你?
50K...GBP?
記得係online填完form,第二日就收到個email, 有ref no. (唔係E字頭) + 逐步教你點樣online verify passport + 即時影相 + upload scanned form

我諗如果你交齊佢要求既文件,收唔收email都冇所謂卦
冇pin㩒唔到錢
係咪要自己另外再request個pin先會寄黎 ?
肯俾年費就得
我有試過㩒申請,佢話冇個us唔知咩number唔申請得
應該係SSN
香港RM好多都hea爆,試過揾佢轉,佢直頭話國際銀行D野佢未搞過唔識搞,叫我問外國個RM
想問樓主 TLT 派息果陣 FT有冇退稅比你
最後揾我老婆個RM搞,比名同account no.佢話send個email去國際銀行部,隔左幾日我老婆收到email話搞掂,因為個RM冇我D資料,所以通知唔到我
要395美金年費巴打如果想申請一定要打電話,咁先唔洗SSN
用電話/email聯絡你個rm幫你申請,先用到international application去申請
反而想知無pin點activate?我都要等佢個pin到埋先打電話去整
Online banking 應該有得查
發現巴打你果個美國上網自己開既方法好快
我琴晚11點幾填完表,佢凌晨3點幾已經e-mail同我幾video call去verify 啲文件
我想問如果我香港係用身份證開,其他地方用護照開、咁到時online banking 都可以link到兩邊戶口?
打debit卡封信上面個電話 我簡廣東話
因為我冇us mobile冇得send OTP
咁個staff就叫我即刻login online banking去核實身份 之後就幫我activate左
琴晚send左email問個RM 佢話應該要4 -5 WEEKS先收到PIN
應該有
login app -> support -> contact hsbc premier
應該可以見到,再唔係打上cs叫佢call番你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞