有無人用hsbc開離岸戶口(2)

1001 回覆
13 Like 9 Dislike
張卡信封上面的確係6月23 號就寄, 係今日先收到
呢排咁既時勢仲用平郵慢慢寄
咁起馬9月先收到
噤即係我最少10月先開得好曬AU account
我20/7 收到expat welcome email話會寄debit card同PIN, 但到今日都未收到, 大家用左幾多日先收到?
咁6uous個邊係用dhl
Premier 同advance 用hsbc global transfer係唔同國家ge hsbc戶口之間轉帳係免費
7月27收到welcome email
上星期四收到security key
卡同PIN無影
我US仲未收到卡
不過ebanking已經用得
巴打知唔知點睇戶口幾號截數
等緊張月結單申請ACH
卡好快到,上個禮拜中申請2日後批
今日就攞到卡
不過唔知幾時先出statement 應該係計你正式開到ac個日左右掛
下, 3日就收到security kit咁快真唔真,我乜嘢都未收到
點解好似係得uk咁耐
我好似早過你批仲未收到 佢點寄黎?
7日
DHL, 但佢只係得phone activation唔太想打長途
US仲好過UK
唔係,香港、新加坡 Global Transfer
Advance 收錢,Premier 唔收錢

Expat、澳洲、NZ 直頭連 Advance 都無埋,Premier 以上當然唔收錢

美國就 Advance 以上都唔收錢;英國、法國就任何 Account 都可以用 Global Transfer 仲要免費

最傻就係扔左澳洲張卡,澳洲連普通戶口張卡都係 Global Wallet,可以直接襟澳洲外幣戶口既錢,香港要去到 Jade 先有依類卡
用skype打唔洗錢
前晚上網㩒咗要開海外戶口
尋日有個HSBC員工打嚟
問開邊個國家同點解開戶等資料
跟住話遲D會再有同事聯絡
佢聽有客講要排到9月中...
佢自己冇資料所以唔知係咪真
有咗online account, 之後可以自己開 saving, currency accounts
好似話要先晌 hk hsbc atm 用一次,to activate the card. You may just check balance
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞