有無人用hsbc開離岸戶口(2)

1001 回覆
13 Like 9 Dislike
HSBC global transfer is free
Sound quality 好差。我放棄咗,打idd 算數
你搵吓佢上面行個list
入面有海外戶口
我堅持到set完phone banking number
之後仲有冇咩搞? 我聽唔到之後仲要搞咩,話遲d再打上去就算
唔記得啦。我個戶口開咗幾年
搞錯 幾年都係咁 仲夠膽叫人用
我第一次經香港 Premier去轉線去英國嗰邊啫
自己英文唔好,條line quality咁差,聽極都唔知佢講乜
我直接講買樓
佢都只係收集資料
英文唔好/唔識英文既巴打可以開us cs有廣東話揀
其實除左us無得揀一定要打電話確認之外,可以online activate嘅我都唔想搵啲staff明明自己搞到嘅話快咁多
我想用 ACH transfer, 方便美股 broker 戶口轉錢.
請問係咪一定要開 hsbc us? 開 hsbc expat (Channel Islands), 開個美元 current 得唔得?
聽巴打講, 可以自己 online 開 hsbc expat (Channel Islands) , 唔洗經 hsbc hk
琴日打去澳洲問過要收AUD10
我係advance 唔係premier ,唔知係咪因為咁要俾錢
expat 可以自己開,冇利息稅,個人覺得方便好用。50k 等值GPB就 keep 到premier
Ic ic. Premier 就唔洗
就算俾 aud 10 都平過匯款好多
Expat 應買唔到港股 美股 美債。
唔想責死 50k pounds cash 晌果度

英國啲銀行同 broker services 分得好開,唔方便。可能因為 ring fencing
請問SG出嗰啲 debit card, global card响香港用唔用到?
總之有 visa master logo 應該都用到
應該有overseas charge.
UK hsbc debit card charge 3%
謝謝。我入張卡去香港啲atm, 用SG提供嘅password, 查到張card account啲資料嗎?會否食咗我張card呢?
SG 嘅Premier Everyday Global Card 可以係全球HSBC ATM 免費拎錢
我係指海外消費
如果提款,匯豐個匯率唔知係咪 ok
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞