有無人用hsbc開離岸戶口(2)

1001 回覆
13 Like 9 Dislike
你等咗幾耐?
Debit card 俾你過到去禁錢,唔洗經香港銀行每次要收海外手續費。
因為你開HSBC海外戶口就當你喺當地申請,所有野都係跟當地法律去處理。任何HSBC hk account 匯錢去其他海外HSBC account 都要收手續費
我都係啦,依加封咗關都入唔到。佢問我申請目的,我就話遲下會去WH,之後佢問我申請咗visa未,我就話依加澳洲封咗關,所以國外簽證全部唔批,點申請吖。
但其實如果HSBC俾美帝制裁,唔知淨係制裁香港同支那既業務吖定係成個HSBC都會收皮呢
我好早之前申請, 等幾耐真係唔記得, 但印象中, 由申請到開哂account 都係1-2個月內
btw, 我hsbc hk transfer to hsbc au 唔洗手續費
申請嗰條友又話要既
只要你維持到某個grade . 就唔洗
可能係100萬 HKD only
可能只係for primer
係唔係要activate先用得?
thx
activate 左別,諗緊係咪要放入current 先用到。
因為我放左入saving 果邊。
巴打試下activate 完睇下香港用唔用到。
其實係set返個叫Telephone Banking Security Number, 然後先可以用電話理財同埋開ebanking

收到卡同pin 已經用得
張咭上面唔係有個bank account number?
開左ebanking, 未過錢

頂早排1:9.7 唔記得換定D GBP先 依家10.3
加埋個爛rate, 我用transferwise 過錢好過
美國開左Premier之後,Downgrade易唔易?
有D國家要activate埋海外功能,好似香港嘅海外提款功能咁,如果張咭本身有效期係2047,咁就set 到2047
6月19phone in + send doc,
今日收到卡, 平郵呀DKGH
DKLM我7月8 phone in填表,23上總行
佢Twitter 覆我7 working days會寄
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞