事前簽紙「回佣95%」 Sea to Sky準買家:簽臨約前經紀話不回 (2)

165 回覆
28 Like 0 Dislike
上個post隻AA9話諗清諗楚係你求AA 定 AA求你,佢真係人中之龍,我想知佢今個月有幾多個客求佢做生意
其實95%一聽都唔make sense,真係搞手為求打個和咩
睇返part 1既討論

https://lih.kg/2085127
過佐今晚 阿陳生應該會掉番轉頭多謝個AA走數
條垃圾aa真係唔撚識㗎喎,佢地呢啲垃圾同黑警真係有得比,都係社會嘅寄生蟲
事實上係要靠AA去抽,發展商想推高成交價就係咁。
所以我從來冇入飛抽樓花
唉,現實真係痴線。

班垃圾aa話係發展商俾佣佢地,買家唔買發展商又點會俾佣佢地 on9真係有樣睇,我抽wetland個肥仔經紀就係一例
醒目仔,買家可以直接聯絡發展商唔經AA抽,唔經AA去抽有時可以免交半年管理費,你話係咪一定要靠AA去抽
經發展商有冇得回佣先?
半年管理費我當$5000一個月都係3萬咋喎
佢地會話靠佢地先抽到前籌,所以你買到都係靠佢地

你買果時有冇好似上個post隻AA9所講,要求佢地同你做生意?
所以咪話你地唔回佣我使搵你入飛?使搵你抽仲要反口唔回?你比到咩價值比我要比錢你賺?

有時賺得少要自己反醒一下係咪自己價值唔高,搵機會增值下自己,到時個客覺得你有價值自然介紹親戚朋友比你地,唔好一味靠呃
我唔係AA,你冷靜少少
呢個case個AA係on9,純粹同老細交數,點知個客又真係抽得前。
講返句公道說話,你話回一半我諗個個AA都無咩所謂,回7成以上我覺得只會有個別冇數AA會肯。
‘我要比錢你賺?’ 分清莊閒未
而家係發展商比佣AA推銷佢既product
你有比錢比乜錢
AA唔回你咪自己入飛搞
你都係貪AA’送’錢比你先搵AA姐

記得自己入飛呀
長實好歡迎
又一隻AA9
又係你隻中三畢業aa狗
aa狗最撚低賤果層叫人分清莊閒
發展商驚冇業主定業主驚冇發展商呀分莊閒
aa狗真係好撚蠢
蠢撚過毅進
第一round 成萬尻幾張飛
分唔分到邊個莊閒
問你發展商驚冇業主定業主驚冇發展商呀
你答乜撚呀傻鳩
即係類似餐廳老闆驚冇食客定食客驚冇餐廳呀
咁會唔會易啲明呀

你條aa狗真係好撚蠢
次次打多幾隻字都驚你條傻鳩睇唔明
一個發展商
幾百個盤
萬尻幾張飛

發展商會驚無買家?!
今個月有幾多個客乞你幫手入飛?有冇屌鳩個客分清莊閒先幫佢地入?
D人覺得第一輪萬幾飛就好似好多人自動去買喂 aa同我講馬鞍山落禾沙同康城6,9期貨尾 個陣幾百件成堆淨係到 佢無加佣同搵aa幫手谷個陣係一件都走唔撚到 無人知佢仲賣緊 有無出新價單添呀都係個句 理性討論 我同意一手可以唔用aa 但用左aa發展商要個別比應得既佣 大家唔洗嘈
我只係老友係aa 但我都想討論下agent要唔要存在姐,你地鍾意回9回10都好,問多個問題。

有無人知 啟德賣緊咩貨 一房仲有幾多間淨 分別係邊個屋苑,有邊個發展商停售左,有咩單位要招標有咩單位可以即簽。 如果我問一個aa就可以解決問題 咁佢係有用定無用?當然 你每日有10粒鐘去搵呢d唔洗番工生活 咁你值得食埋aa個份
唔好俾佢spin走個問題
就算買家靠發展商都好都唔代表買家要靠agent
如果發展商咁大支野就唔駛要agent啦佣都唔駛俾
我都係
所以從來唔買山頂樓
一人讓一步咪大家好
買樓不嬲都要比佣 係新樓唔洗 依到都慳幾皮
咁AA想回佣吸引人咪回下佣當補貼
但要91又係慘既 95直頭難搞
當你15萬佣 回9成 同公司拆埋得幾千 不如做租
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞