英倫扮工室(36)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
可能我個case主要係倫敦啦 特別high street個d冇左返office個班真係會頂唔住
特別大城市其實好需要班commuters 帶動經濟
我呢邊好撚多人,同平時真係無分別
High Street 哩個問題其實pre lockdown 前已經存在,有啲細town 嘅地方無high st 咁滯,所以唔係英國佬話每人£10 只可以係high street 到用?
就算個個焗住翻office,pret呢啲都唔會唔炒人架喎
根本一條街三間costa就唔撚make sense
何況而家啲人發現自己整個butty沖杯啡都唔係好花功夫,洗撚去比£3佢㩒個掣,都好難說服一部分繼續呢個消費習慣
唔係太覺得commuters 會帶動經濟
旅行/toruism 應該會多啲
快脆整個vaccine 出嚟應該係最帶動經濟嘅嘢
同我出去食半價nandos快手啲herd immunity咪啱
其實我都係睇Reddit d人討論覺得佢哋講得幾有道理
Furlough scheme 一完你班WFH友好大機會要出返黎
butty喎
兩片包夾啲lettuce tomato加塊ham有幾油煙
我覺得打工仔出黎消費多數都淨係lunch
我要買數都係上網買

利申番canary wharf
離地
得一部分人breakfast/lunch 係出去買點帶動high street 經濟
不如你搞清楚high street 做咩生意先

利申london
冇咁嘅policy.
有同事問可唔可以買個mon. 呀頭一野no咗
平時出site 飲飲食食冇人理
我地啲人搬芒番屋企
你贏
原來有呢味,, 多謝你
真係同同事針針先
Btw 好多人腰骨痛
痴線
細公司係咪無咁多protocol
無咁執著
我大公司都有 laptop stand, keyboard/mouse, etc ordered to home.
大公司,,自己買咗mouse
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞