英倫扮工室(36)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
同埋好少見有new built 我諗直頭冇人起
個人鍾情victorian 依家個間120年
依家班友咩心態 個個都話香港會落閘
Where?
明白可能有啲長
想睇下Leeds,Sheffield,Bath,Brighton,Nottingham呢啲比較平既地方
會唔會有巴打住過/做過野
每個地區有咩優勝之處

因為我做開實體retail既manager level,計返大約36k磅/年
當未爆武肺前retail算唔算易搵呢個grade既工?

另外因為有興趣自讀左水電中工牌
我知中工係英國無乜用,睇政府既建造業學徒又過左年齡
所以都諗可以由低做起
會唔會有巴打知三行就咁寄cv會唔會有機碌入去做學徒
麻煩晒
某啲tg group算啦 應該年紀好細
啱啱退咗啦
嚟到先讀 自己google 下HNC 有咩program
學徒都要有cert
唔會 有double glazing
central heating又夠力

咩為之多野搞?garden除下草 淋下花 幾開心
又唔會 我間屋好耐之前比間developer買左再flip左
Extend 再loft converted 換晒所有窗門 內籠重新執過晒
其實英國人鍾意victorian係因為佢地個時用料好足 同一個結構經歷左120年 都冇乜可能會再有問題
相反 依家既新樓好多時用料唔好
利申:有個local friend老豆係property developer

所以 冇乜野舊要整 間屋所有野都好新
Epc grade幾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞