IT討論區(89) 唔好再吹奏IT喇 IT狗好慘架 嗚嗚

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
your*
邊隻驚想搞?

話說我成日諗係到底有 Source 定點?
邊隻冇理由我唔識
同埋點 Reverse
STP 早餐/晏晝有咩抵食?
利申:fg
點解想搵份5日office hour嘅it support都難
全部有得in嘅都係要返shift嘅
就快有一份係市場
利申:公司準備炒個有master學位的高分低能support
Yes
讀完master 做support
我都見過高分低能
不過係由code狗踢左去做support
不過我地果件就連support都做唔掂
佢仲有教師文憑架
咁柒,有人請先得
連interview都柒過人
但老細怕再唔請人塞住個位就連位都冇埋
話說近排想學下Spring Boot, AngularJS
自己本身用開Netbeans 又唔知市面上d公司用咩IDE
上網見個個推intellij 但自己無錢買license
定還是大家用Eclipse?
點解會冇錢買學生?
意思應該係 唔捨得買
用下community edition先
我試玩完pycharm最後都係買左
唔使買,只要入去Netbeans用學校EMAIL登記,曾經係學生就已經可以免費送你LICENSE,一年RENEW一次,姐係終生免費。

Detail: https://medium.com/python-note/%E5%85%8D%E8%B2%BB%E7%8D%B2%E5%BE%97-pycharm-professional-%E7%9A%84%E6%96%B9%E6%B3%95-9a5249a86ede
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞