IT討論區(89) 唔好再吹奏IT喇 IT狗好慘架 嗚嗚

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
Sorry lor
不過呢排fb/ig見好撚多bootcamp廣告
又話畢業有人請就退返晒學費
有人請退學費咪即係搵人做媒
char[int len = strlen(s)] pascal_str[0] = len;

int len = strlen(s);
char[len] pascal_str;
pascal_str[0] = len;

唉屌我係弱智 buffer overflow

char[(int len = strlen(s)) + 1] pascal_str[0] = len;

int len = strlen(s);
char[len + 1] pascal_str;
pascal_str[0] = len;
咁多位ching知唔知accenture既senior analysts好唔好做
牛牛個app真係好好用
香港it佬有冇能力做到
靜係個ui都落重本
冇,除左fe developer功力之外,最重要既ux research 同ui design 先係構成牛牛app ui既重點。但香港冇乜人會理 亦好少有專門既is researcher
有無例子?
be都勁 美股要即時報好多買賣
BE 都勁 但用家好難直觀 同埋佢哋嘅「勁」係業界基本嚟 做得交易平台都至少要咁勁 反而 FE 要求冇咁高(睇吓耀才
耀才以前 in 過
無記錯好似 version control 都無用
有冇人起日本做緊IT?可唔可講下點揾樂天/Line個類外資IT?
支牛fe真心好勁
感覺勁嘅 Developer 其中一樣係可以喺 Codebase 日益變大同時 Development time 唔會暴增
直接上official career page
想學素晴點知跟錯師父變左素睛
素精
巴打當初又係咁揾日本而家呢份工?
同埋日本做IT 係咪唔洗好似架仔咁着晒西裝?

我而家都係起日本,
介唔介意留一留tg , 想問下你野?
推一推
比狗做
其實未有offer 係final in所以八下先
我叫佢3萬中
咁撚大鑊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞