IT討論區(89) 唔好再吹奏IT喇 IT狗好慘架 嗚嗚

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
Java C++
網上有好多resources
但我覺得你自己都唔知想要乜

你諗下自己係咪想做呢類工或者對呢兩種languages有興趣
其實Interview果陣有無得吹水?
姐係一年經p仔但做開舊tech e.g. .net
期間放工自學新tech
之後interview可唔可以話自己份工玩新tech
真係有用過下先好
巴打講得啱,我真係唔知自己想要咩
剩係知自己對揼code 有興趣
C++有學過半年,真係好有興趣
讀咩都提唔起勁鳩讀
剩係揼code真係提得起興趣
想係呢方面繼續發展,但又唔知可以點行
師兄有咩工種係無咁悶 以前做過retail it support 覺得真心唔差 多走動機會 但可惜比人炒左 仲有咩工種好做
一半打code一半對人
淨打code好難再上
即係咩 工種
不如你具體講下你想做d咩 唔好只係講想做programmer
理大2019畢業生report終於出左
https://lihkg.com/thread/2060142/page/1

宜家D it FG一畢業成2皮
原來it咁高人工
準備返科學園新工
想問下依家仲多唔多公司home office緊?
巴打咩位
科學園d工好多都係⋯伏⋯
有無人即刻開個linkedin browse UK d openings
去到再搵穩陣啲
sam
一直都睇緊 依家開始可以填does not require visa sponsorship
羊巴,想問下你會唔會考慮補返張學歷,因為我黎緊想報vtc top up,諗緊好唔好,唔補我又驚移唔到民
直接去外國補degree仲好⋯
但外國有冇類似hd既野?會唔會唔認可重讀4年,同埋外國讀應該超貴
會 想讀個 Master
純自 High
Top up = 廢
自 high 另計
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞