IT討論區(89) 唔好再吹奏IT喇 IT狗好慘架 嗚嗚

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
口 Interview 唔覺
Code Challenge 有甩漏
Fresh U grad STAT撚 有學過C++ python但唔熟
有學過SAS 但全部intern老細都同我講SAS根本冇人用
讀書個陣掂都係research野多 有用過R matlab
想問咁多位巴打有咩途徑可以充值下自己
想學java C++ 有冇咩方向/course可以建議
目標只係想做個P, 有錢就得
自知自己唔夠料, 想繼續學
巴打有咩建議
做BA算啦
幾唔中意有Code Challenge既公司
in果陣口問個flow咪仲好
Take home coding challenge
師兄個offer等左幾耐
珍 入到去做嘅嘢要用嘅智力係code test十分一
睇你個人係咪presentable好過
Take home coding challenge好Q煩
搵份工都要係屋企做返幾個鐘

如果份份都係咁
慘過返工
有時D challenge仲要好麻煩
有啲做足一星期 返工已經dup8個鐘
放工再dup幾個鐘 仲要self containing 再搞doc呀deploy script呀scaling呀
我呢啲冇咩所謂
試過有D癲起上來
仲要搞埋CICD, 寫埋doc, user guide
呢個background係唔係得BA可以揀
有冇咩建議可以整返好個profile做P
BA真係完全唔覺得適合自己
glassdoor唱佢啦
back home challenge 唔駛時間?
強烈要求多過4個鐘既challenge 要收錢
呢啲做幾耐 逼你裸辭做爛市
有冇人試過返咗一個星期多仍然冇得打code
DA BA
一係你本行Actuarial Analyst
有 而家呢份 返咗兩個幾月先有我打
要你3日內做完
做又唔係唔做又唔係
唔包六日咪好蝕
包埋仲蝕
包六日
做完仲要有feedback再執

搞掂哂後仲有D HR questionS要你作文
死未
識啲乜最多咪比github你慢慢睇
乜有challenge真係咁癲做咁耐
耐過一粒鐘嗰啲真係睬佢有味幫佢做義工咁
有冇人知康泰旅行社做乜連續登咗成2個名post咁耐
之前4月頭in過 manager話要請好多人
咁兩個月係做咩
覆 Email 9 坐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞