連登仔癲到立疊安法都當自己贏 支持立法

287 回覆
81 Like 119 Dislike
其實香港人既心態不嬲欺善怕惡
攬炒係手段 如果達唔到目的係冇意義
世界係要平衡 俄羅斯要靠中國制衡西方
唔係你一相情願 世界都想中國死
擺明全球反支自好笑
就講歐盟 德國法國都同美國漸行漸遠
好多國家都係執政親中 國會反中
成功爭取立法,又赢。
老老實實
一係做(偽)順民/ 一係就移民

香港的死係意料中事
不論有冇國安法,送中法案定遲d乜乜法
過去未來generation的香港人都要面對呢兩個option
呢點從來都冇變過

不過點解連登仔係咁熱衷叫加速主義的原因,是香港冇特殊地位同美國制裁+支共收皮冇必然關係,但正因為而家可以食正中美對抗的潮流,令呢d事情變得有可能。假如反送中發生在2014年,我都唔相信會有咩希望
係,講囉
攪炒巴好波
幾時屎忽塞炮仗呀臭閪蚑那賤蛆
希望中國實行香港區國安法,令歐美日文明國家不再承認香港為所謂特別行政區,令香港失去國際金融中心地位,從而切斷中國用人民幣套戥外匯資金鏈,這就是攬炒眞意。
有無睇歐洲議會最新決議呀臭閪蚑那賤蛆
而家個玩法已經唔同左,一年前同一年後既今日既情況已經完全唔同,國安法就算唔過,你唔係覺得土共支那就唔會打壓香港人呀?
呢班弱智仔次次最尾都係同一句
“唔係以為中國仲要靠香港呀?”

笑能死
佢地對支共有戒心還有戒心
錢係要賺 適當時候讓步
有日利益大於香港既時候
就唔會有人撐香港
侵侵係國際關係上既政策行錯哂啦
仲點聯合到咁多國家一齊反中
歐盟比佢既關稅都搞到對美國反感啦
笑撚死 咁靠d咩呀 你講下啦
找數先啦柒碌

如果蔡英文連任到 我炮仗塞屎眼 絕不走數
https://lih.kg/1782571
講平衡最好笑
以為歐美班友係中國人咩講平衡
尤其係班左膠最鍾意講普世價值 話反就反

找數啦樓豬
有心嘅,自然會搵到攬炒巴嘅文章
有腦嘅,即使唔同意要去到咁盡,睇完都會明背後嘅道理
宜家仲問緊點解攬炒嘅人,一係價值觀完全唔同,一係理解力不足
找數未?

咪就係要靠香港
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞