連登仔癲到立疊安法都當自己贏 支持立法

287 回覆
81 Like 119 Dislike
逃犯修訂條例係直接將你送中,但國安法仲叫做起香港審,香港坐監。通過左逃犯條例個攬炒效果同國安法不相伯仲,但連登仔對逃犯條例就拒絕,但對國安法就歡迎
唔知成班係五毛定有妄想症以為美國真係會打救你
個時立人權法既時候 成班左膠走出黎叫人唔好搞事唔好破壞 廢事影響國際觀感 好似立咗人權法=贏咗
結果個人權法立咗咁耐,一啲作用都冇
宜家又一班人重施故技 用攬炒理由鼓吹國安法通過-> 妄想美國會制裁 -> 呃自己贏咗
齊上齊落
香港冇咗特殊地位同支共收皮之間係一個好漫長既過程,甚至唔係必然因果關係。
呢個唔係咩失敗主義,而係返睇歷史,所謂既國際制裁有好多,北韓、伊朗俾人制裁到而家,委內瑞拉搞到咁原政權都冇倒台,俄羅斯食咗成個克里米亞都仲生存到。
好啦,國安法過咗,冇咗特殊地位「攬炒」咗,咁距離支共收皮期間既一段時間香港人可以做啲咩,應該做啲咩?唔係唔俾大家接受「加速主義」,但係咪咁就完?
咁侵同Bj 可以乜都唔駛做啦

原來香港人咁支持立法
吓 未立同立左無分別 立左仲可以開明牌送多粒子彈比外國
「入波台講啦柒頭」
同啲支那畜叫人去北京抗議有乜撚嘢分別
咁大分別都拉埋嚟講嘅?一年前引渡條例全世界無人理你
依家全世界都講到出晒面你立蟈安就係中共摧毁一國兩制中英聯合聲明,依家就係要借外國勢力比壓力中共,同我哋未有岸鳩到國際文宣同外國講支持立蟈安
認命啦 你阻到啲咩?
係咁架啦 屎到了 你都要食
所以回應佢地根本side9氣
簡單嚟講,一年前佢立到引渡,就剩係得我痛
今日佢立蟈安,就兩邊都痛
認同 係啲人唔肯面對 走又走唔到
你睇下俄羅斯收皮未?
成個克里米克食完幾多年
真係好多人咁認為
咪就係 根本人地國家就係想收有料有錢有技術既高等香港人 廢柴MK月入50K連登真係打飛機打到出汁
D人以為立左真係有得做五眼難民
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞