連登仔癲到立疊安法都當自己贏 支持立法

287 回覆
81 Like 119 Dislike
商家撒資係香港死,中共唔會死

美國取消獨立關稅區,係香港死,中共有機會一齊死

睇返一年前新聞,取消《1992 香港關係法》對主流都仲係天荒夜談

嗰陣陳浩天依個主張喺本地、國際仲俾人輕視緊
真心,台灣今時今日有民主自由,係靠佢地由白色恐怖年代開始,海外既台灣人去建立國際關係,建立咗20幾年先搞到。而家香港唔係冇,但只可以依靠兩三team人,咁移民嗰班喺「等浴火重生期間」有冇相關計劃?

去到支共真係收皮嗰陣,中原權力真空,有邊個可以擔保中原班人唔會食住香港呢塊地?

國際反應係重要,但要明白國際關係都需要講「裏應外合」。而家香港人唔係冇呢個sense,但只係bb班階段,問題係冇香港人有思考過點樣擺脫bb班階段。
乜唔係暫時有3個階段性結果

香港人 贏

中國 贏

香+中一齊輸=攬炒

香港人贏暫時就唔太見到

咁2同3之下 普遍都希望攬炒
你反省下點解波台狗會被人嗌做波台狗先啦
一日到黑就係識得做假膠講鳩嘢
去到大是大非都係講鳩嘢
做埋免費五毛都唔知
講完嘢得罪哂全世界就話「假膠係波台傳統」

波台狗就係冇資格出聲

留意返係波台狗
有波台巴打係大是大非就識講人話
佢地唔係波台狗
點解要咁樣輕視自己既敵人呢?
又一隻五毛
睇嚟今次支那真係出足糧
屎眼難民就有 賣下屎忽都搵到食既
唔好玩啦
你係咪覺得歐盟同俄羅斯關係好好呀?
成班英資仲叫緊英國唔好得罪中國呀
係喎
畀你咁問一問
我又真係從來冇諗過口號背後有咩道理

點解要攬炒
點解要破壞
香港已經爛哂
我地乜都輸哂
你肯找數塞炮仗入屎眼未呀
愈愛國就未必啦

越大越想安定就真
其實有幾天真既人仲諗緊
中共係靠香港呢條水喉維持生命
呢句真。
多謝你
逃犯條例係香港自己立法,外國好難有大聲出,最多都係持續關注,而家人大立法加落黎唔同 正如如果香港立廿三條係攬炒唔到,要國安法先得
北韓
當自己贏既前提係外國做野
所以真係睇外國今次企唔企硬
香港而家死唔緊要 支那遲D一齊死就可以了
找數啦
定係你以為自己係一戴一露非洲國家呀

如果蔡英文連任到 我炮仗塞屎眼 絕不走數
https://lih.kg/1782571
冇打算思考點樣重生

所見略同
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞