排球少年!集中討論「7」

1001 回覆
21 Like 2 Dislike
呢幾日睇人玩最近好出名隻ps4驚睇到心情勁down
頂唔順睇返排球,睇啲笑料,睇佢地熱血,睇佢地成長
睇完個心情好番好多
想被佢屌
我自己都將排球放係slam dunk 既前面

排球實在太完整 細節諗得詳細 合理
其他角色既背景都描寫得好好 唔會令人睇完覺得感覺太誇張 太煽情

而且即使天才 定 普通人

透過描寫角色背景 可以睇得岀佢地既努力 同實力係相等且合理👏👏

只可以講古舘應該開頭係畫既時侯詳細諗好哂個故仔要點發展
影山&大王~流川&仙道
仙道同大王個出場方式好似
排球>slam dunk

排球係將社團運動既經歷漫畫化
所以一般人都容易代入自己

slam dunk 係將nba 情節塞入日本高中
劇情上可能無乜問題 但代入感差好多
係我心目中,兩套係同等,冇話邊套好邊套差
入樽入面,三井實在太多感人場面
而最尾打山王都係好睇到痴線
不過古館要讚係,就算打咩隊都好,基本係場上6個人
佢全部都會畫晒樣,有晒名(可能呢d小細節冇人在意)
有d可能係唔出名,但都會輕輕帶過,講佢地背後故仔
大地初中個隊友就係咁
其實jump入面,運動向漫畫
我都覺得21係好睇,但因為佢全部人都冇樣
我睇到後段覺得好似主角成隊人,打人地隊一,兩個
先冇再睇
大王嗰球熱血程度拍得住月島熄牛島燈之後嗰下大嗌
唔止場上嘅球員
當初潔子同小仁花傾計都係係咁意講過下以前玩跨欄
邊個會諗到之後可以有呢一幕
咁強風可唔可以排第三
Slam dunk其實係講左幾個月嘅事
你覺得唔完整都正常
因為佢就係賣緊世事會有遺憾呢回事
如果講故事完整其實棒球大聯盟都算完整
由佢細個開始講直到3a先贏到生涯第一個冠軍
只不過實在太長啦個故事

講起強風吹拂我會諗起轉瞬為風
一套長跑一套短跑
都好好睇
絕對可以 強風正到痴線😭
喊到仆街
神童病住都要繼續跑嗰下
真 無估到講長跑嘅動畫可以咁好睇
我通宵睇完動畫第二日即刻出左去買原作小說
以前得西谷接到牛島扣殺呢家日向進化到接到一樣進左化既牛島扣殺(仲轉埋扣法),可想而知日向進步得有幾癲
而家嘅日向未必係王牌或者最強
但一定係最全能
twitter見到有人提,西谷對日向講勁嘅一傳唔一定會引人注目嗰陣其實係講緊音駒嘅夜久,唔知係唔係就黎會比翻音駒佢哋出場
目前音駒出翻場嘅只有研磨同小茜,古館老師對角色嘅畢業安排咁比心機,而作為因緣嘅對手音駒啲主力到而家都未出現搞到我好期待
好期待依場動畫化
路途有d遙遠
勁鍾意呢套 集集都喊 主角仲好似影山
好想睇夜久之後做緊乜
同列夫家姐組織家庭
可能俾你估中
但係個身高差
小朋友幹大姐姐
我之前果個最佳組合投票仲投左自由人係夜久
下一球會唔會日向打返落若利到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞