如果有得去英國,邊個地方好住?

441 回覆
13 Like 60 Dislike
Brighton幾舒服 如果你唔介意成條街都lgbt嘅話幾啱後生住
好危險
退休一定係brighton
Cormer
Colchester
同意 Durham 係正
但搭程火車去 Newcastle 要成 90 蚊港紙,無乜事都唔會搭
揸車又成半個鐘先到,仲要塞入市中心
唯一係呢樣
唔怕凍就York
怕凍就Brighton
你啱鬼佬鬼妹嘅話係
我放假都會走去bath到行下,搭車其實都唔係好耐,果陣Glasgow, Liverpool同Bristol收我,我最後揀左Bristol, 因為Glasgow 太凍,Liverpool治安唔好
死啦乜都唔識但應該會揀番倫敦
應該都叫最近香港卦
密密集集人流多
Brighton/Edinburgh無得輸

如果未去過英國住過嘅就住返London 啦

雖然Manchester 同Birmingham 呢啲都算大城市

但實在太似難民營
West Midlands 直頭窮
又多阿差住 ACCENT又難聽 都唔知咩英文黎!
https://www.youtube.com/watch?v=uctPoDujEM4
其實威爾斯同英國關係係點
點先叫做威爾斯人可以代表威爾斯國家隊定係咪一個普通英國人都隨時可以踢威爾斯隊.
Westminster
香港人九成淨係岩住LONDON
OXFORD 都可能覺得悶
Brighton/Southampton 好度假feel

中北部唔知
York/Manchester/Liverpool/Newcastle/Edinburgh 果堆應該差唔多
但如果英文唔好
一開始唔好係呢D 地方Settle
一黎就玩listening Hard Mode
如果可以係想住既地方搵到工 就更perfect
以前flatmate係newcastle人大隻靚仔
我一粒字都聽唔明又好想同佢傾計
Bournemouth, Southampton
我個人比較鐘意Isle of Wight
真 non local 要搵份工好難
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞