如果有得去英國,邊個地方好住?

441 回覆
13 Like 60 Dislike
曼城上緊
Birmingham 就一直降緊
打和啦
Manchester 市嘅範圍超細
曼聯主場已經唔係 Manchester
Ulster
嗰到賺嗰到洗,你計滙率把鬼咩
兩小時好遠wo 巴打
曼市半夜開快d 都係兩個半鐘去到倫敦
哇,全程full speed都要3個鐘打上,你想佢行100 miles per hour?
我第一次去時出火車站望到個好高嘅radio station 即刻屌左出聲
利物浦點睇?
係咪除咗ancent其他方面都ok?
我錯原來成200miles
我一日車最遠都係曼城去牛津,但我有細路開得比較慢
計埋中間休息大概三個鐘多d
但而家肺炎唔使返公司
零分鐘commute😂 超正
其實人老咗就無所謂嘅香港生活,好多人放工都係返屋企食飯湊仔洗碗瞓覺,我都唔明去到外國可以有乜分別
舊香港風味
個人覺得portsmouth唔錯
Durham 雜到仆街,D巴士好撚臭,人又窮又污糟,身上長期有陣味

仲有,racism 問題好嚴重,基本上日日出街都會有一兩個人對你眼超超,再唔係就屌柒你

同埋,你除非去大學教書之外,都冇乜可以做,除左做D好基層既工

利申:係Durham 讀書已經3年
曼城唔算太多香港人
同埋響曼城可以點好似香港咁生活
我weekend 就係同細路行公園

我話悶到仆街因為我仲響其他西方國家住過,比較上呢度堅悶
最重要係英國出街無咩好想食,行公園商場都係細路要放電
我就無咩所謂,但呢度好多人可能後生過我又未響外國住過就會好唔慣

同埋個個好似唔使做咁⋯搵工都真係唔易(除非有牌/專業人士)
想知英國有咩係同城哥有關
超級市場邊間係城哥有份?
英國有咩係好食
基本上除左london之後,英國冇一個地方好住

如果要去英國D二線city,不如去台灣算撚數

你亞洲人面孔,去英國二三線城市仲低賤過黑人
Fish n chips ?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞