如果有得去英國,邊個地方好住?

441 回覆
13 Like 60 Dislike
英國真係唔太適合自己...
如果係澳洲/紐西蘭
呢類英聯邦國家有得去就好
瞓街啦
Cardiff 一打Rugby 就成條街都係醉酒佬通街痾尿
同埋我覺得Wales 啲人無咁友善 (我識嘅非Wales 英國人都係咁講)
係英國住過幾個月,最唔慣係野食,真係覺得冇淡好食,超少選擇,又貴又唔好食
但自己煮野又唔叻,淨係不斷頹煮意粉咁,勁掛住香港d泰國野,日本野,韓國野,台灣野,茶記
番左香港之後果排都冇再食西餐
另外你講得岩,除左d大城市,大部分地方個city center都係十幾二十分鐘就行完短住係舒服既,但長住我都驚悶
Tynemouth果邊風景都靚
Bristol 真心唔錯,住過一年,環境同人都好好
利既話你聽唔聽得明啲英文
佢地啲口音出晒名英國人都聽唔明
最好係有機場 去歐洲玩勁方便 一程到
啲英屬乜乜物物??
Liverpool 同Newcastle 叮噹馬頭
唔使驚呢啲由佢得架啦再夜啲周街都係 通常都冇惡意 佢真係郁你先算
Edinburgh or Birmingham la
呀嬏黎 仲要係一路鬧住我跟住過黎推我
Scouse真心難明 次次同scouser同學傾計都淨係明一半
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞