眾志常委敖卓軒稱美國總統特朗普的支持者為「智障」

409 回覆
27 Like 570 Dislike
依家香港人俾敖卓軒老屈做極右呀
咁叫針對?
不如話佢係一朝得志語無倫次?
唔係咩反對聲音都要屈毛先㗎
親民主黨還親民主黨
唔好打香港手足做Far-Right

香港冇Far-Right
想你唔好咁易放棄
記得初心
不割蓆
人地柒左不過唔係鬼唔洗割
佢道左歉之後我自然會再檢視
E一刻我會割 你唔會守眾志 佢唔係大台
說好的不割呢
無人係大台
但共同目標嘅人我都唔會放棄
睇下琴晚幾多人記得義士
既然佢真心覺得大家係極右
同一個邏輯 其實佢都係極左
眾志不代表我
代唔代表大家 大家自己揀 但NOT ME
佢解釋番/無話大家係整右啦
唔好下下標籤提出建議嘅人啦
應該以事論事
有唔好嘅野比人屌係正常
好似gphone一出黎做埋d膠野比人屌到九彩
改番好 一樣有人支持
下下標籤水軍五毛熱狗有乜用?
下下批評佢地就係依種人?
然後批評佢地個d嘅人講嘅野毫無道理咩
由高登到連登巴打絲打口氣係差d
但大部份都係想百屌成材

利申:我都覺得佢條友講野都有問題
但我絕對唔係你標籤個類人
真係唔該你唔好扮到好中立咁然後實質盲撐

而家係一班香港人比姓敖呢條友打到極右
咩係極右?納粹呀
香港人邊度納粹呀?

我同意有啲人講到「眾志成隊應該要收皮」咁樣係唔啱,做多咗
但更多人係講緊要眾志比一個交代
呢條友喺自稱眾志成員嘅Public Account對外講呢啲嘢
1.普通有幫手打國際線嘅手足無佢哋咁大影響力,好多時外國人睇咗佢哋講嘢先
2.你話係Private嘅話都可以話係個人立場,呢啲係無得管(雖然而家有巴打話佢IG Private咗,我唔知啦)
但係佢用一個眾志成員嘅對外AC咁樣講嘢,唔單只將一啲手足打成極右,又講到自己做嘅嘢最多等等太多柒事
呢啲係一個政治組織成員要有嘅態度咩?
GPhone雖然立場係親民主黨嘅左派,但唔會話公開排擠共和黨講到佢哋垃撚圾無撚用咁樣,亦同過Josh Hawley呢啲議員會面講香港問題

要求眾志出嚟比個交代係正常不過
唔駛話要你踢撚走呢條友佢,亦唔理你到時道歉係咪假到一個點
叫佢收皮呢啲嘢收番埋係個心度唔好講出嚟唔係咁難姐吓話
GOP係就係唔會理啲人點鬧佢哋而繼續有行動
但你都唔駛為咗迎合啲左膠大大聲鬧鳩人哋個總統吓話
留名11月返嚟恥笑連登仔
眾志呢班垃圾
唔講佢啱唔啱
用政治Public account 咁無禮貌同講粗口已經係死罪
做人完全無PR
呢條撚樣
拜登奶共架喎,你覺得無問題?
隻左膠private左account
左膠唔夠膽面對人民?
有冇得問埋涂漌申
又黎所有批評敖卓軒既都係二毛水軍
永遠都唔可以面對自己既過失同別人既批評
係啦真係有咁多中共派黎既水軍抹黑你呀
你無撚柒到,撚有人識你老鼠咩
眾志唔割就我割眾志
佢個ig private左
佢ig d "個人"言論真係冇得兜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞