眾志常委敖卓軒稱美國總統特朗普的支持者為「智障」

409 回覆
27 Like 570 Dislike
眾志仲專制過共產黨,內部有咩投票機制啊?仲比條友亂講野

我屌你眾志個撚樣,出賣義士

敖卓軒你個撚樣夠膽睇唔起出過力,坐緊監,甚至犧牲咗既香港人?
不如叫卓軒黨啦
敖卓軒在華盛頓可能繼續衣香鬢影,但普羅香港人能夠從獨買民主黨 (或共和黨) 得到甚麼?甚麼也沒有。
公投結果出左,63%支持敖卓軒退位

https://twitter.com/joelllammmm/status/1273276632107630592?s=20

不過佢地唔尊重投票結果

香港眾志
投票結果 唔尊重
網民留言 唔尊重

咁咪俾大家知香港眾志係幾咁傲慢囉!
敖卓軒條撚樣咁串,睇人唔起。
本來佢只要誠懇道歉改過串到仆街既態度已經ok。但敖卓軒冇咁做,hea道歉,原因係香港人吹佢唔脹。

敖卓軒代表香港眾志地係美國話Trump唔重要,向民主黨靠攏,冇反映香港人意願。
本來香港眾志向香港人道歉,嚴厲批評敖卓軒,大幅降低佢係眾志裡面既重要性,並且承諾會爭取跨黨支持,視Trump為重點游說對象。
但香港眾志冇咁做,冷處理網民要求。有網民搞投票,超過6成人要佢即時辭職。香港眾志扮睇唔到,唔回應,原因又係香港人吹佢唔脹。

咁撚串既敖卓軒,加上傲慢至極既香港眾志,令連登巴打嬲到仆街。
我地就要批評佢,佢同香港眾志亦必須要回應。
整件事就係咁。
屌佢敖卓軒個撚樣
吹撚到自己係華盛頓做既野比人地所有人一世人加埋做既野多千倍萬倍。

呢句說話係好仆街,
仲借勢唔真誠道歉。

依家就俾巴打完全睇到整個香港眾志既傲慢

好失望,其實都講得好明白,大部份係敖既個人品德問題,踩手足,claim credit, 除非其他眾志成員都係咁諗,依家感覺就好似扮睇唔到敖既言行,再用國際線威脅大家咁,我知之峰周庭果d都付出左好多,我好欣賞你地。但我始終都覺得係敖係佢自我膨漲既態度上要有一個交代,咁樣包庇同政府官員唔洗問責有咩分別
推撚完未

香港眾志,如果敖卓軒可以騎劫香港眾志既政治意志,而你地亦變得傲慢到睇唔起義士,你地冇資格代表香港人。
敖卓軒在華盛頓可能繼續衣香鬢影,但普羅香港人能夠從獨買民主黨 (或共和黨) 得到甚麼?甚麼也沒有。
好失望,其實都講得好明白,大部份係敖既個人品德問題,踩手足,claim credit, 除非其他眾志成員都係咁諗,依家感覺就好似扮睇唔到敖既言行,再用國際線威脅大家咁,我知之峰周庭果d都付出左好多,我好欣賞你地。但我始終都覺得係敖係佢自我膨漲既態度上要有一個交代,咁樣包庇同政府官員唔洗問責有咩分別

https://twitter.com/joelllammmm/status/1273276632107630592?s=20

不過佢地唔尊重投票結果

香港眾志
投票結果 唔尊重
網民留言 唔尊重

咁咪俾大家知香港眾志係幾咁傲慢囉!
2019年6月,香港眾志參與的G20日本登報,唔聽連登巴打意見,成品奇差。
全部有圖,有user name

2020年6月,香港眾志成員又係美國幫倒忙,話美國總統trump係香港抗爭上唔重要,又指批評者熱狗,兼串到仆街。

不過佢地唔尊重投票結果

香港眾志
投票結果 唔尊重
網民留言 唔尊重

連登仔如何胸襟廣闊,都唔能夠一次又一次俾你地班仆街撚,唔撚聽人講,俾你地串撚到我地仆街架?香港眾志。
2019年6月,香港眾志參與的G20日本登報,唔聽連登巴打意見,成品奇差。
全部有圖,有user name

2020年6月,香港眾志成員又係美國幫倒忙,話美國總統trump係香港抗爭上唔重要,又指批評者熱狗,兼串到仆街。

不過佢地唔尊重投票結果

香港眾志
投票結果 唔尊重
網民留言 唔尊重

連登仔如何胸襟廣闊,都唔能夠一次又一次俾你地班仆街撚,唔撚聽人講,俾你地串撚到我地仆街架?香港眾志。

香港眾志,如果敖卓軒可以騎劫香港眾志既政治意志,而你地亦變得傲慢到睇唔起義士,你地冇資格代表香港人。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞