Persona 4 Golden 出Steam 版

473 回覆
39 Like 3 Dislike
基本上我反而無卡過, 因為每個迷宮打大佬前我都收集晒所有集材所打, 所以其實我打到天上樂土時已經9X LEVEL...合到義經出黎後基本上無怪打唔贏....
屌玩舊game有個問題就係郁d比人劇透到成面都係
我諗住睇下隻王幾時有得打唔洗入電視兩轉姐
仆街一google就奶野
師兄, 呢D幾時有得打同幾時LIMIT既野, 近乎係攻略核心...好難避架喎
攻略基本上就係劇透
爆咗心思思想搵P4U/P4U2黎玩, 但係又得PS3版...

之前P4G就搵咗VITA玩唔夠一個禮拜就傳出要出STEAM版, 然後真係出咗, 而家真係驚又黎多次.....
想問下朋友max左拎到個粒道具有咩用
嚴格嚟講, 係隻game 為咗方便2,3周玩家
合面具唔需要特登再max 個個關係
我2周目緊feel唔到有咩用既
例如: 1周你max 咗惡魔, 拎完道具, 比你合別西卜
你2周就唔需要特登 max, 都可以合commu link 嘅報酬
P4U2有冇機會移埋
2周目打小怪係咁rush衝王玩劇情
迷宮真係好難頂
一招明星打落去歌詞都未出就打完啦d小怪
準備爆二周目
仲差理世250同大神同書癡先拎到全成就
唔想禁制
禁個rush再做其他野
釘宮250真係癲
我覺得個迷宮真係敗筆
去到第二個我見到成十一層真心仲慘過行十一層樓梯
我覺得還好,整體上好少back tracking又好少story lock
見到樓梯就上好快過

P5金字塔同遊輪個啲就真係垃圾設計
佢冇得keep1周目d裝先仆街
雖然可以買但有d得一件個d買唔到
識到陽介依個fd子真係世界第一
點垃圾法
我覺得p4g成隻game都好好
唯獨個迷宮想死
就算第一次打都係
我寧願佢set 死個路線好過次次隨機
個兩個迷宮超大量story lock同back tracking
解謎唔難但好哂時間,搞到成個迷宮悶到嘔
行錯一步又要重新行過,然後啲怪又重生
同一個謎一個迷宮要解十9幾次
講真我幾鍾意persona 系列都好
P5某幾個迷宮真係唔得

P4真係算係咁
Story lock既層數除咗真凶果個之外,一個迷宮得一兩個會lock/要解謎
偵探個個番轉頭都有d閪
我覺得P5迷宮除咗鴨志田之外,其他都算好玩,尤其係當你打過P3嘅迷宮塔之後,就會發現P5真係唔差
今朝打打到手震
比起p5同定位個個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞