PS5 兩部主機分別(光碟/無光碟)

402 回覆
188 Like 10 Dislike
咁你錯了,大把人都想開返d ps2遊戲出嚟玩
包括我有時都特登去日本中古店買返d舊game嚟玩
以前d遊戲做得有心機過依家d靚畫面遊戲好多
如果向下兼容
有碟機可以買ps4 二手game玩平好多
跟psn買舊game貴一大截
佢唔同xbox
佢唔係免費比你直接玩返ps4碟
佢只係話有能力做到向下兼容
即係9成要比錢
如果要俾錢先用得返ps4 d碟佢就等收皮啦
有隻碟仲要另外收錢?有腦都知無可能
係呀
無曬了
向下兼容,同免費向下兼容係兩件事
如果要額外買返隻GAME,冇乜值得興奮
如果佢咁出嚟cap水
一定會收皮
唔好為左屌SONY連智商都唔要,OK?
係咪大家罷買PS5?
未confirm嘅事就唔好講到咁實,冇期望就冇失望

就算真係直入ps4碟,可能好多廠都會出upgrade dlc
賺錢嘅方法層出不窮
咪係囉,百貨應百客,有人唔志在幾舊水,賣哂出去覺得哂時間,有人覺得要最抵方法打機,正如依家出兩個版本大家都冇統一口徑話邊個版本比另一個絕對好,証明Sony 今次出機策略唔錯,如果個個話某版本絕對比另一版本,連登仔又話on9 marketing 出埋d垃圾野
我覺得真係煩既唔好上網交收,咪買新game個時直接舊驚賣返比game 鋪當補貼,咁做一定冇網上賣咁高價回收,不過打得快回收價都唔會太差,當然連街都唔想出又另一回事,但如果打機又多又快個d 差價補唔少,而且遊戲機始終target 返d學生/未結婚人士而有些少基礎經濟能力人士,唔好講到好似玩錶玩車高檔野咁一千幾百當係碎銀
都合理既 高清patch都要時間整架
本身有隻game點會要另外買,要再買先玩得就叫ps5版本啦
PS5向下兼容唔代表入PS4嘅碟就玩得

額外畀錢亦唔一定係買過隻新碟,可以係PS4碟再要另買DLC
又或者係一個好似xbox game pass嘅服務,可能同PS4碟無關
太多可能性,個期望有機會落空
sony唔係傻架,點會行條一定會俾人屌到仆街既路,最大機會係跟xbox方案,直接入碟或psn下載返就玩得,咁樣係最合乎常理。
本身佢用得向下兼容做賣點嘅話
應該都係預頭一、兩年唔多新作做黎作為過渡去谷新機銷量

好簡單,新機可以無縫銜接玩返PS4 game
你用緊部幾年前嘅初代PS4隨時一出就換機(唔計搶唔到貨食炒所以唔買)
到時你換左PS5,就算新game頭輪出雙版本
你都會買PS5版而唔會買返PS4版啦
我覺得唔啱
PS3時代開始,你隻碟最重要功能係做認證
隻GAME大部份都係要去PSN下戴
如果PSN落咗閘,你有碟都未必玩到
google ps4 dmm好齊教學直頭學術論文咁
咁唔同,game我唔怕俾人知,打完俾人掉左都唔痛
dmm俾人知又煩,俾人掉埋仲慘
個ssd都係有限數,如果多game起嚟,download版要刪game
想玩舊game,要再down過,以ps5嘅畫質,起碼幾十GB計,條光纖幾快都要等半個鐘掛
由碟裝返去ssd個時間實少過再down過
大把人買,出PS5會買埋4K
入完碟咪又係要dl update
如果個個都唔志在錢
買無碟版閹割版做乜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞