[新整合分類]召集所有紋身及刺青愛好者13

1001 回覆
22 Like 6 Dislike
Gabe 藍到黑
好彩我唔覺得靚
想問紋完係咪一定會變淺色
求動漫紋身師父介紹
Mofo最近有個好似唔錯,但我覺得台灣呢間幾好
你如果唔洗一定要香港嘅話可以睇下@horibenny?
老婆下年1月生B
計畫想紋小朋友個名, 未有紋過身
Amazingtattoo
想紋寵物
有冇巴絲試過jill tattoo
新手第一次紋 唔識睇師傅手勢
唔該大家
我都係
mofo個tappymao紋寵物手勢幾好
我想問香港有冇紋梵文嘅師父 如果有 係咪我比個中文佢就會幫我翻譯? 麻煩晒大家
近排想紋純文字,求紋身師推薦。
咁黃店都係咁既價錢 咁既技術 咁既服務點解唔揀黃店。
咩叫真心唔建議,再者紋身係一門藝術。而藝術係等同於自由。而要比錢去揀藍店紋,比錢人地打壓紋身藝術既自由。
恕我抱歉。我真係揀唔落手。
你既然都識講係藝術 ,係自由。咁如果個個人真係睇中好like個一個style 同佢既作品,而且係將會跟佢一世既,咁點解唔係質素先行? 同埋我有講過一定要去個一到咩

建議咋,唔一定跟,最終決定權都係去紋既個一個人到。如果你搵到其他又正又技術好又係黃既,你咪選個一個囉,最緊要過到自己個關姐。

斷估你唔會因爲佢係黃,但紋到狗屎垃圾既都照去掛?

咁紋身唔係質素先行,咁點解仲會有人問邊個好唔好、個一個人好唔好咁?
我冇話過你淨係去個到 只係提醒係藍店。
我唔會但如果我係第一次紋身,唔識睇都會搵下資料先再去決定去黃店與否。
再者。我上個回覆只係話緊我唔會揀藍店,並冇提到質素問題。
當然你話Style問題,呢個香港我相信都有好多好出色既紋身師係類似/同Style。所以我並唔覺得有揀藍店既必要。
只係差唔多價錢,技術,Style。有比較之下我寧願比錢黃店既紋身師。呢個只係我個人感受。
你都話過到自己個關咪得,係啊,記得問埋自己良心。
咁請問如果想紋既個一個人覺得非去不可呢?完全搵唔到其他人係佢想要既野呢?咁點算?

利申:我知佢係藍我亦都唔願意比佢紋,我亦都唔like個一個人既野,將來亦都唔會選佢。

但我唔會因爲單純個一個人既紋身係出自黃/藍之手,而推定佢有冇良心,咁樣好膚淺。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞