澳門連登:唔相信香港取消左地位會影響到澳門,而且相信美國好快會搵澳門成為新一代金融中心

336 回覆
508 Like 19 Dislike
咪係攞個藍屍page嚟打飛機,樓上個班唔知以為係澳門住㖭,咁了解澳門人
明明就有個正路page

https://www.facebook.com/groups/259253260826598/?ref=share
澳門得藍絲page
黃絲係少數族裔
嘩係喎,拆哂全部舊建築,去殖民化,可以做埋終国一線城市㖭啦,加油
地形唔同就唔識處理?
雖然香港都有浸停車場,元朗都有低窪地區
所以政府先要用我地交既稅去改變民生嘛
而家既香港同澳門會唔會處理先
澳門買樓租樓做大額交易都係港幣找數
我見到有一句 反問得幾好 大陸仆街 港澳 又可唔可以獨善其身呢 剩係內亂經濟差 湧一大堆支那難民落黎 好似8,90年代 省港奇兵果陣咁都咪話唔過癮
唔會,澳門個個都知掛左勾匯率係1:1.03 ,常識嚟
利申: 澳門人
個個澳門人都知 因為匯率fix死左1:1.03
係呀真係拆哂
你自己攞舊香港d中環相同97中環比
去殖民建築已經係港督做咗幾廿年既事
不如話英國係一國一制幕後推手
揾台灣日本都唔揾你地啦
你睇吓啲留言同讚數
有2位數都好勁
佢知唔知自己已經係籠中鳥
其實攞澳門藍絲page嚟講無乜嘢好講,等於攞cctvb嚟代表香港人立場咁
喺連登po呢d文,我呢個澳門人見到淨係覺得係分化post
旅客路去香港你估D 人會淨係去澳門咩
人地國家自己有賭場啦
想體驗賭城直接去Vegas 咪得囉
澳門得,東莞都得啦
唔好咁講呀,你睇下澳門低登D 文
咁其實好多就係走哂嚟連登,例如我咁我都懶得係fb留言同班藍屍嘈,所以咪形成咗澳門得藍嘅感覺,上年大把人過咗香港幫手啦
澳門同大陸有乜分別,去過幾次 啲樓又矮又舊,成街都藥房金舖手信鋪7仔都唔多間 真係俾狗住
都會有黃絲嘅page譬如政改啡檔、十九肥仔、方丈等等
咪就係 澳狗何來的優越感
笑到有腹肌
中國玄學中心
天鴿已經唔Q記得咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞