澳門連登:唔相信香港取消左地位會影響到澳門,而且相信美國好快會搵澳門成為新一代金融中心

336 回覆
508 Like 19 Dislike
咁細點起地鐵
你喜啦
去賭,去叫雞就ok,投資?不了
我想講淨係計旅遊
外國+大陸人第一時間都係先諗+去香港,
跟住先順便去澳門,食D爛鬼豬扒包啦下話
澳門既所謂旅遊業,根本都係香港帶動
澳門,不去了
咪係明明我身邊啲fd都勁清醒
腳震中
咁而家點解要起架空鐵
澳門同香港都承受緊人口過多同塞車既問題喎
改好金融法律,絕對不是夢
有無有學職既巴打
認真分析吓對澳門既影響?
只係知係洗錢勝地
睇下點
咁天真,香港無野撈,就會搶澳門飯碗至真
不嬲從來無當過澳門人係自己人
澳門人=大陸人
澳紙同港幣掛勾 港幣收檔澳錢陪葬就有
咁大陸人想賭兩手洗下cash多數去澳門
0個度找換店多撚到
持平d
Now you see me 2 響澳門拍,仲有奶共倫攝下鏡好似
因為官商勾結囉,明明唔適合,無用又起舊垃圾出嚟,承建商咁就袋幾百億,你知唔知e家個舊爛鬼嘢係無人坐都係照坐巴士揸車
澳門根本就唔適合起e種大型運輸,入市區啲路本身已經窄撚到仆街,好多路得小巴先入到,個島仔咁細,坐巴士1個鐘都可以行運全澳門啦
成個市貌根本同香港唔同點比
搵過藍絲page黎屌澳門人有咩意思?
香討大把呢d人樓主唔玲出黎講?
澳門香討咋下話?
同埋上次天鴿打到正,個停車場係正內港隔離先水浸到咁嚴重,澳門好多低窪地區,已經唔係淨關渠務咁簡單,一潮漲再暴雨實浸㗎,威尼斯落暴雨都會浸入屋啦,地形唔同無得咁比
無聊分化
大陸法行埋一邊啦
所以就睇個城市硬件適唔適合,唔適合咪改造到可以起到地鐵同交通配套設施為止
而有改造既空間就需要長遠視野同良好規劃嘛

港督講緊過50年已經打造緊,拆咗香港幾多維多利亞古舊建築,填海,填河先整到地鐵先澳門咁多年有無拆葡式建築先?澳門無犧牲咁多文化古蹟同環保就唔好話地細起唔到地鐵唔該
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞